ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Napovednik > koncert in zabava > KONCERT »OD NAS ZA VAS«: PUNČKE IN BADEN BADEN
KONCERT IN ZABAVA

KONCERT »OD NAS ZA VAS«: PUNČKE IN BADEN BADEN

Zavod Pekarna Magdalenske mreže v letošnjem letu praznuje 20. obletnico delovanja in prisrčno vas vabimo, da praznujete z nami.

Dogajanje in alternativna kultura sta v bivših prostorih vojaške pekarne vzklila pred 23 leti, zavodpa je bil ustanovljen 3 leta za tem, z namenom vsebinske povezave ustvarjalcev_knovonastalega prizorišča. Tekom 20-ih let so v zavodu vzniknili mnogoteri mladinski in kulturni programi, se rojevale glasbene in gledališke skupine, filmski festivali in civilnodružbene pobude, zavod pa je ves čas nudil podporo tudi drugim ustvarjalkam_cem v Mariboru in širše ter spodbujal njihovo avtonomijo. V turbulentnih časih, ko je KC Pekarna skoraj padla pod težo nerazumevanja pomena tovrstnih prizorišč za urbana središča s strani lokalnih političnih odločevalcev_k, je zavod odigral eno izmed ključnih vlog v boju za njen obstoj, ki ga z drugimi soborkami_ci bije še danes.

 

Sklop dogodkov, ki jih pripravljamo ob 20. obletnici ustanovitve Zavoda Pekarna Magdalenskemreže v letu 2017, pričenjamo z brezplačnim koncertom v dvorani Gustaf, glavnem koncertnemprizorišču Kulturnega centra Pekarna turnirjem in z okroglo mizo posvečeno mladinskemu polju.

 

KONCERT »OD NAS ZA VAS«: PUNČKE IN BADEN BADEN

 

Na brezplačnem koncertu ob 20. obletnici »Od nas za vas«, ki bo v petek, 19. 5. 2017, s pričetkom ob 22.00 v dvorani Gustaf, bosta nastopili hrvaški skupini Punčke in Baden-Baden,čaka pa nas tudi sladko presenečenje.

 

Baden-Baden (HR)

Zagrebški kolektiv Baden-Baden beleži svoje začetke v letu 2012. Lahko bi rekli, da spretno mešajo post-punk z elementi garažnega in psihadeličnega elektropopa ter dobro dozo industriala. Nastali so na temeljih razpadle Heroine, pevec Hrvoje je v Baden-Baden tako združil novo in še bolj noro formacijo. V 2013 so izdali EP in z njim ponudili precej zanimiv zvok, a za nadaljevanje smo morali čakati skoraj 3 leta. Lani aprila je končno izšel njihov prvenec “La Drogue” in z njim nova odpičena in dinamična vrsta glasbe. Album, ki hitro zasvoji, saj ga je zelo lahko imeti rad, je močen in moderen, prodoren in hitastičen. Njihovi nastopi so precej energični in kaotični. Sami pravijo, da je bistvo koncertov to, da iz ljudi potegnejo čustva. Sovraštvo, ljubezen, poželenje, karkoli! Na lanskem Mentu so jih napovedali kot rokovski bend za ples, kjer so na koncertih noge vedno v koraku in glava nenehno v gibanju.

https://baden-badenmusic.bandcamp.com/

 

Punčke (HR)

Punčke zdaj ženski trio, lociran v Zagrebu, so v postavi šestih deklet začele v Vinkovcih, kjerjim je ustvarjanje glasbe predstavljalo predvsem zabavo. V Zagrebu so v študentskih letihresneje delale glasbo, izdale album v katerega so vložile veliko truda in iskrenosti, zaradi česarje prvenec »Sunčano s povremenom naoblakom« leta 2013, požel veliko izvrstnih kritik in seuvrstil na skoraj vse lestvice najboljših albumov v regiji. Prepričane so, da zaradi truda iniskrenosti, ki so ga v ustvarjanje vložile. Z drugim albumom, ki so ga izdale lani, so šekonkretneje stopile na mesto, ki si ga na glasbeni sceni zaslužijo. Njihov zvok je močnejši inzrelejši, spodbudna besedila pa bodrijo in vedrijo iz, na prvi pogled, mračnih naslovov. Žanrskoso nekako zakoreninjene bolj v indie-rocku, zaznati pa je moč tudi vplive punka in drugealternative. Ne igrajo na karto simpatičnega ženskega benda, igrajo pa energične in silovitekoncerte. So glasne, čustvene, eksplozivne in ekspresivne. Vokalno in instrumentalno ostre.

https://punchke.bandcamp.com/

 

Datum in ura:19.05.2017 22:00
Zvrst: koncert in zabava
Vstopnina: vstop prost!
Kraj:
Dvorana Gustaf, Maribor


Oddaj svoj komentar:


Domača stran