ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Izobraževanje > Po službo kar na (karierno) tržnico

Po službo kar na (karierno) tržnico

Na Univerzi v Mariboru so imeli mladi priložnost razgovorov z delodajalci

21.4.2017 11:54:32

Na Univerzi v Mariboru je potekala karierna tržnica v živo, ki se je izkazala kot odlična priložnost za stik med mladimi in delodajalci.

Karierni center je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj organiziral 4. karierno tržnico v živo. Tovrstni dogodki kažejo na to, da Univerza v Mariboru ne cilja le na število diplomantov in vseh s končanim študijem, temveč tudi skrbi za to, kje vse bo pri njih šolan kader iskal zaposlitev. Kajti, če je prvotni cilj uspešen zaključek študija, je drugotni cilj brez dvoma (za večino) tudi najti zaposlitev. In šele ko se enkrat zavedamo, da bi moralo biti eno z drugim v paketu, lahko začnemo na univerzi vzgajati kader, ki bo kompetenten na trgu dela.

Karierna tržnica v živo, ki se je tokrat odvila že četrto leto zapored, je enkratna priložnost za študente in diplomante Univerze v Mariboru, ter seveda tudi ostale mlade iskalce zaposlitve, da na enem mestu izvejo ogromno informacij o posameznih podjetjih in hkrati vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. Karierni center Univerze v Mariboru je za mlade pripravil več delov v sklopu same karierne tržnice, noben ni bil obvezen, marsikateri pa zato še kako uporaben. V času poteka osrednjega dela so lahko mladi pristopili do prijavljenih delodajalcev in z njimi navezali prve stike. Ves čas kariernega sejma pa je potekal tudi spremljevalni program, na katerem so potekala predavanja CV Klinika, Predstavitev možnosti za mlade – Zavod Y: projekt Made with Y in Socialna akademija: projekt Inkubator 4.0 ter Kratka predstavitev ukrepov za mlade.

V Veliki dvorani UM so po ostalem dogajanju potekali hitri zaposlitveni razgovori z delodajalci, kamor so mladi prišli tudi iskati službe. Prijavljeni delodajalci so pred samim dogodkom zbirali življenjepise in motivacijska pisma, na podlagi katerih so za hitre zaposlitvene razgovore, ki so trajali le po pet minut, izbrali po le osem kandidatov. Ti pa so imeli, kot že rečeno, le pet minut časa, da prepričajo delodajalca, da jih morda povabi na naslednji krog razgovorov.

Kakorkoli stvar obrnemo, smo že v drugi polovici aprila. To pomeni, da marsikdo zaključuje svoj zadnji semester študija in že piše diplomsko ali magistrsko delo, morda pa celo doktorat. Upam, da se vsi zavedate, da je čas študija eno odlično, le na čase napeto in stresno, sicer sproščeno obdobje, ki ga mladi pogosto uporabimo kot obdobje iskanja samega sebe. Če se v tem obdobju najdemo ali pač ne, po koncu študija nas pač čaka iskanje službe. Večina nas bo tam, prej ali slej. Zato pa si je dobro vzeti urico, dve ali tri časa in obiskati dogodek, kot je bila karierna tržnica. Prej ali slej bo čas, da začnemo delati nekaj v smeri službe. 

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPGSimon CIGULA

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSimon CIGULA

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGBlaž ČRNIČ4. karierna tržnica v živo

Mladi so imeli priložnost pristopiti k nekaj precej različnim podjetjem...Mladi so imeli priložnost pristopiti k nekaj precej različnim podjetjem ...

...katerih predstavniki so rade volje povedali več.... katerih predstavniki so rade volje povedali več.

Spremljevalni del so sestavljala različna predavanja.Spremljevalni del so sestavljala različna predavanja.

Hitri zaposlitveni razgovori so bili res hitri. Vsak je imel le pet minut časa.Hitri zaposlitveni razgovori so bili res hitri. Vsak je imel le pet minut časa.


Domača stran