ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Zabava > Še eni nepozabni Lampiončki

Še eni nepozabni Lampiončki

Tak to je, jutro po Lampiončkih. Z norimi spomini in težko glavo.

17.5.2017 15:23:14

Ne samo, da si še zdaj pojemo hite Magnifica in Big Foot Mame, kolikor se spomnimo Lampiončkov in kolikor so bili »pozabljeni« že včeraj, se že veselimo naslednjih.

Oči so napol zalepljene skupaj. Karkoli svetlega je povsem odveč. Vse, kar si želiš, je en bazen v senci. Sveže stisnjen pomarančni sok. In, da te za en cel dan vsi pustijo čisto na miru, da ga lahko prespiš. Približno tako se danes vsi počutimo po Lampiončkih. Faksi so prazni, tudi kavarne, okrog pa se dopoldan sprehaja nekaj tistih, ki so včerajšnji večer preživeli v postelji.

Adijo pamet! Če niso Lampiončki en ekstra dober razlog za največji žur v Mariboru! Tisti, ki zdržijo (in vsaka jim čast) so začeli že zgodaj zjutraj s pripravo za peko na žaru, spekli vse, kar so imeli zraven, in nadaljevali še pozno v noč. V Mariboru je pač redko najti zabavo, ki bi trajala ves dan in še dober del noči.

Zato pa so Lampiončki! In vsako leto komaj čakamo, da pride tisti torek ne le v tednu, mesecu, temveč letu. In tisoči se zberejo na enem kupu, z enim razlogom – da bi zažurali skozi ves dan. Lampiončki so za najbrž veliko večino tisto: »dans bo čaga ne, čaga na pune!« In je res. Čaga na pune.

Tudi, ko ne pričakuješ, na Lampiončkih srečaš prijatelja, ki ga nisi videl že celi dve leti, z njim spiješ pivo ali špricer, potem pa tako nadaljuješ, ker te že vsi ostali čakajo.

Cel dan je vodil k večeru, ko se je začelo dogajanje na glavnem odru. Slišali smo lahko od Luka & Tomaža, CoverLover, ki tokrat niso delali družbe Zoranu Predinu, ampak so s svojimi zimzelenimi nastopili kar sami, pa vse do Blue Town's Radio, ki so nastopili  kot en teden sveži zmagovalci Šourocka'17. Poznejša kot je bila ura, več kot smo spili in boljši kot smo bili in seveda boljše kot smo izgledali, boljši bendi so igrali. Trojico zadnjih bendov so otvorili ZAA, srbski bend, ki si jih bomo zapomnili predvsem po njihovi energiji, ki je Lampiončke zbudila in napovedala, da bo večer še kako dolg.

Potem pa Magnifico. Samooklican Jugosloven ima karakter, ima karizmo in ima recept, da celi Lampiončki skačejo, pojejo in pozabijo na dolg dan, ki je za njimi. Če smo si ob Magnificu ogreli glasilke, pa je bil naslednji bend tisti razlog, zakaj smo danes brez glasu. Ob hitih Big Foot Mame preprosto ne moreš ostati tiho. Naj bodo to ekstra stari hiti, s katerimi so starejši obiskovalci Lampiončkov »rastli gor« ali pa le hiti, ki so našli svojo pot na kakšen rock radio in jih mlajši poznajo le od tam. Ni važno, podnevi nam je bilo vroče, ponoči pa vse prej kot mraz.

Eni so noč preživeli na elektro odru Štuka, drugi pa smo rajali ob enkrat lepem vremenu, ki bi se ga na Lampiončkih brez težav navadili. Do naslednjega leta! Kakor dolgo bomo mladi vsaj po srcu, se vidimo na Lampiončkih!

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPGSimon CIGULA

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGBlaž ČRNIČ, Neja REMS, Patrik REK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVATVrhuncev večera je bil nastop Magnifica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubitelji elektronske gslabe so na svoj račun prišli na štuku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZAA, srbski bend, ki si jih bomo zapomnili predvsem po njihovi energiji, ki je Lampiončke zbudila in napovedala, da bo večer še kako dolg.ZAA, srbski bend, ki si jih bomo zapomnili predvsem po njihovi energiji, ki je Lampiončke zbudila in napovedala, da bo večer še kako dolg.


Domača stran