ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Zabava > Summer Fest Radlje v polnem zagonu

Summer Fest Radlje v polnem zagonu

Prvi dan Summer Fest Radlje 2017 minil v nepozabnem vzdušju

12.8.2017 11:59:54

Za nami je že cel dan namakanja, koncertiranja in kratkega šotorskega spanja. Summer Fest Radlje je uradno pričel s svojim pestrim dogajanjem.

Dopoldan so prvi prišleki že postavili šotore in začrtali začasno kampersko življenje, ki se je do večera razmahnilo do polnega. Tako se je uradno pričelo. Vodni park je odprl svoja vrata, šanki so pričeli točiti pivo, tonske vaje pa so uskladile svoje linije.

flash

Iz oblačnega in soparnega pričetka dneva se je ta prevesil v sončno in vročo festivalsko atmosfero. Obiskovalci so se odeli v kopalke, razprostrli brisače in nastavili ude. Lično urejen biološki bazen je osvežil s prijetno temperaturo vode, dekleta na slavnih napihljivih flamingotih pa je poneslo po gladini.

Ob prizorišču so se pričele športne aktivnosti. Na mivkastem odbojkarskem igrišču se je začrtala vrsta ljudi, ki so čakali na svojo športno udeležbo, osvežili pa so se lahko na stojnici »Get wet!«, kjer si s točnim zadetkom zalil svojega kolega.

S točnim zadetkom pa si lahko zalil tudi notranjost – beer pong. Ta ni bil tipičen s pivskimi plastičnimi kozarčki in žogico za namizni tenis, bil je v svoji veličastni različici. Plastični sodi in nogometna žoga. In ko bi mislil, da lažje ne gre, je bilo opaziti težavnost zadetkov. Ali pa je že kaj druga omajalo natančno roko in ostro oko.

Družbe so bile že dobrovoljne in razposajene, v lokalu ob bazenu pa se je v popoldanskem času začela vrteti glasba, ki jo je popestril saksofonist in ustvaril pravo poletno lounge vzdušje.

Nekaj piva se je že pretočilo, ko je odbila večerna sedem in glavni oder so odprli zmagovalci letošnjega Šourocka – Blue Town's Radio. Ljubljanska zasedba je s svojim značilnim zvokom otvorila glasbeni del festivala. Za njimi sta na oder stopila – letos popularna kot drugouvrščena na Emi – Korošca Anej in Rok Piletič iz dueta BQL, ki sedaj nastopata tudi z bendom, navdušili pa so predvsem mlajša dekleta, ki so v trenutku pridirjala do ograje.

Nato pa Nina Pušlar, ki dobro desetletje zapolnjuje slovenski pop s svojimi radijsko znanimi hiti, presenetila pa je predvsem z repanjem, s katerim je popestrila nastop.

http://www.dostop.si/GalerijaPregled.aspx?ID=1614

Pa smo dočakali Roberta Pešuta, slavnega Magnifica, ki zapolnjuje prizorišča, po katerih koncertira. In tako je bilo tudi tokrat. Imenitni Charlatan de Balkan je s svojim vrhunskim bendom odigral dobro uro, ki se je zdela popolnoma prekratka, ter zamuval in zagruval plešoče noge z odmevnimi klasikami. Zopet nagajivo in mehko, tak pa je bil tudi njegov nagovor publike.

Eno pivo in na oder so stopili Parni Valjak. Saj ni vredno izgubljati besed, že dolgo navdušujejo celotno balkansko sceno, tako zelo, da so vmes napovedali svoj konec, po štirih letih pa se vrnili na odre.

Ni še bilo konec. Že lani so ob vodnem parku nastopili Farty Animals in tudi letos so s priredbami popularnih skladb zaključili glasbeno mešanico glavnega odra.

Elektro oder pa še ne. V modrem soju je nadaljeval svoj elektronski vajb, za mešalno mizo pa so se izmenjali Overheads, Keep distance, Tion vs. EK, Nima Gorji in Kareem Da – Li vs. Mint. Obiskovalci elektronskega valovanja so se izplesali do rane ure, nato pa se preselili v kamp in tisti vztrajni nadaljevali do ure, ko so se tazgodnji že zbudili in s kavico uživali v svežem jutru.

Danes pa spet. Smo že v norem dogajanju, ki se bo samo razvijalo in čakalo na svoj vrhunec. 

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/pisec.JPGBarbara MASTNAK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGPatrik REK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVATVečerno dogajanje je dodobra segrelo publiko.

 

 

Čez dan se lahko ohladimo s prisrčnimi igrami.Čez dan se lahko ohladimo s prisrčnimi igrami.

 

 

BQL - ljubljenca najstnic.BQL - ljubljenca najstnic.

 

 

Eni in edini Magnifico.Eni in edini Magnifico.

 

 

 

Parni Valjak so še dodatno razgreli publiko.Parni Valjak so še dodatno razgreli publiko.


Domača stran