ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Zabava > Koala Voice navdušili s tovarno oblakov

Koala Voice navdušili s tovarno oblakov

Skupina Koala Voice je v MC Pekarna predstavila svoj drugi studijski album, Wolkenfabrik.

6.11.2017 10:06:32

Koala Voice, mladi slovenski predstavniki alter rocka, že nekaj let osvajajo slovensko in tujo sceno. Oktobra so izdali svoj drugi album, Wolkenfabrik. Ustvarjeno mešanico rocka, disca in punka so v petek predstavili tudi v Mariboru.

V zadnjih letih na slovenski glasbeni sceni vse bolj odmeva ime Koala Voice. Večina je za njih prvič slišala leta 2014, ko so si priborili zmago na Špil Ligi, bitki dijaških bendov. Danes skupino pozna skoraj vsak ljubitelj indie glasbe v Sloveniji, uspešno pa so prodrli tudi na tujo sceno. V čem je njihova skrivnost?

Pevka in kitaristka Manca Trampuš, bobnar Miha Prašnikar, kitarist Domen Don Holc in basist Tilen Prašnikar tvorijo zanimivo mešanico alternativnega rocka, disca, popa in punka. Ko k temu dodamo še njihovo mladost, razigranost in ustvarjalno energijo, dobimo zgodbo o uspehu.

Svoj prvenec, Kangaroo’s a Neighbour je skupina izdala pred tremi leti, oktobra pa je luč dneva ugledal njihov drugi studijski album, Wolkenfabrik (v prevodu »tovarna oblakov«). O albumu je skupina povedala: »Wolkenfabrik je ogledalo korakov, ki smo jih naredili od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Wolkenfabrik ima več pomenov. Vsi zidamo gradove v oblakih, iz oblakov. In določeni aspekti glasbenega sveta dajo kdaj občutek, da vse poteka po tekočem traku. Fabrika. Industrija brez emocij. Kar se ne bi smelo zgoditi.«

Album so v petek predstavili tudi mariborskemu občinstvu. V MC Pekarna se je zbralo raznoliko občinstvo, večinoma mlado, opaziti pa je bilo tudi nekaj starejših oboževalcev. Zbrane je ogrela predskupina Mrfy, energična zasedba štirih fantov. Po njihovi zaslugi je bila dvorana ob prihodu Koala Voice na oder že ogreta. Slišali smo lahko njihove starejše pesmi, predvsem uspešnice kot je Nothing. Po večini pa so predstavljali pesmi iz novega albuma, med drugim tudi singl Vede premikanja.

http://www.dostop.si/GalerijaPregled.aspx?ID=1648

Album je produkcijsko soustvaril svetovno znani producent Danton Supple. Ta je med drugim sodeloval tudi z skupino Coldplay in U2. O sodelovanju s skupino je povedal: »Odkar sem si ogledal video za Go Disco go, mi je bila všeč energija tega benda. Ko sem jih videl v živo, so se mi zdeli odlični! Zdijo se mi individualno zelo močni, še posebej Manca. Vesel sem, da so me povabili k ustvarjanju, ker smo ustvarili zelo razgiban album, poln igrivosti in muziciranja. Točno tak kot so oni v tem trenutku.«

Supple pa ni edino svetovno znano ime, s katerim so sodelovali. Poleti so imeli priložnost igrati kot predskupina The Pixies. Za skupino je to eden izmed pomembnejših dogodkov do zdaj. Med te pa sicer prištevajo še nastope v Rusiji, Nemčiji in Veliki Britaniji ter sodelovanje na srbskem festivalu Exit.

Njihova pot pa še zdaleč ni končana. Trenutno so nominirani za evropsko glasbeno nagrado MTV in zaposleni z nastopi. Več o ustvarjanju albumu in svojih načrtih za prihodnost pa so nam zaupali v intervjuju. 

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKlara AVSEC

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKaja STEBLOVNIK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVECKoala Voice so napolnili dvorano MC Pekarna.

 

Za začetek so nas ogreli Mrfy.Za začetek so nas ogreli Mrfy.

 

 

Pevka Mojca je na odru pokazala neverjetno energijo.Pevka Mojca je na odru pokazala neverjetno energijo.

 

 

Večer je bil prava poslastica za ljubitelje indie glasbe. Večer je bil prava poslastica za ljubitelje indie glasbe. 

 

 


Domača stran