ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Štrleči > S kofeinom prežeta študentka, ki ni znala reči »ne«

S kofeinom prežeta študentka, ki ni znala reči »ne«

Med vsemi študentkami v Sloveniji, je ona najboljša

5.12.2017 13:36:18

Maja Lamovšek, živahna in dejavna študentka, ki je med drugim tudi Spektrova novinarka, je bila na podlagi vseh aktivnosti izbrana za najštudentko Slovenije študijskega leta 2016/2017 po izboru Študentske organizacije Slovenije.

Maja Lamovšek je 24-letna študentka slovenskega jezika in književnosti, ki počasi zaključuje podiplomski študij, medtem pa s kavo v rokah dirja naokoli in lovi čas, da izpolni vse načrtovano.

 

Moje položnice – moj denar

Prvo službo je pričela iskati zaradi želje po lastnem zaslužku in plačevanju položnic za telefon, študentski dom in za polnitev lačnega avta, ki ga je takrat še imela. Delo ji ni bilo tuje, saj je začela z drobnimi deli – od promocij do degustacij – že v srednji šoli. Zaradi ljubezni do ljudi je začela iskati tovrstne službe. in »če bom že nekaj delala, bom to delala z veseljem«.

Zaljubljena v medije se je že v srednji šoli usmerila na novomeško televizijo Vaš kanal, nato pa prvič uporabila svoj glas pri Radiu MARŠ. Kratek čas je ustvarjala tudi na Radiu Maribor, pristala na Net TV, izpopolnjevala televizijsko znanje na BK TV, a ostala le pri našem Spektru. Ker ji pisanje ni bilo dovolj, je kot nekdanja plesalka poiskala delo učiteljice hiphopa pri plesni šoli Pingi, sedaj pa mlade noge že štiri leta poučuje ples v Vrtcu Želvica.

Nazadnje pa je sodelovala tudi pri projektu Junaki zaposlovanja, ki mlade spodbuja, da začnejo razmišljati o aktivnostih kot o svojem delu. »Človek, ki ne uživa v delu, se bo vsako jutro težje vstal kot tisti, ki ve, da bo delal nekaj, kar si je vedno želel,« pravi dinamična študentka, ki meni, da so najpomembnejše karakteristike pri iskalcu službe njegova komunikativnost, samozavest, svojevrstna energija in vložek – koliko se je pripravljen naučiti pri izbranem delu.

Tako se ji zdi najpomembneje v študentskih časih dobiti poznanstva, nadaljnjo energijo in razširiti obzorja: »Vem, da imam sedaj to edinstveno priložnost, da poskusim vse, česar se spomnim v tem trenutku, in to bom izkoristila.«

 

Ko uspeh izterja svoj dolg

Vendar pa danes pravi, da si je treba kljub vsem aktivnostim vzeti čas za počitek in ljudi. »Zdelana od vseh projektov, dela, ogromne količine kave, nespanja in slabih prehranjevalnih navad sem zaradi želodca in sprememb na ščitnici pristala v bolnišnici. Tako se začneš zavedati, da delo ni vse – ogromno ti da, a ogromno tudi odvzame. In v bolnišnici ne koristiš nikomur,« pravi sogovornica, ki se ji je po tem poletnem incidentu hierarhična lestvica obrnila za 180 stopinj. Delo so zamenjali ljubljeni, razmišljanje o novih projektih pa prosti čas, namenjen počitku. 

Zaradi tega se je Maja odločila, da tudi v medijih ne želi ostati: »Ker je nenehen stres in veliko ljudi, ki ti ne vrnejo pozitivne energije, ki jo pričakuješ. Nenehni telefonski klici, sporočila in maili … Nikoli nisi na off.«

Tako se želi sedaj preusmeriti k novi ciljni skupini – otrokom in njihovi zabavi, saj njihovi nasmeški dvigujejo njeno energijo in ji »dajejo ustrezen feedback«. Njen novi cilj ali – po njeno – projekt je združitev vseh tovrstnih aktivnosti, v katere vključuje otroke, na enem mestu.

flash

 

 

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGBarbara MASTNAK 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVATMaja Lamovšek je na intervjuju pokazala, da je najboljša študentka v Sloveniji.

Domača stran