ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Štrleči > Bosna, Hrvaška, Slovenija … evropski parlament?

Bosna, Hrvaška, Slovenija … evropski parlament?

V Maribor je prišel zaradi študija in te odločitve ne obžaluje.

16.1.2018 10:13:56

Iz Bosne in kasneje iz Varaždina ga je pot zaradi študija pripeljala v Maribor. Ko ga srečaš na ulicah našega mesta, ga vidiš vedno nasmejanega in vedno si vzame čas za kratek pogovor pa čeprav se njegovi dnevi tresejo od obveznosti.

Luka Kristić je vsestranski študent Medijskih komunikacij in če bi imel možnost, da bi se lahko vrnil v katerokoli obdobje svojega življenja, bi izbral 2. letnik in bi v tem letu vpisal vzporedni študij psihologije, ki ga tudi izjemno zanima. Ampak kaj kmalu, ko to izreče, pomisli in ugotovi, da če bi to 3 leta nazaj res naredil, danes ne bi imel toliko časa za vse obštudijske aktivnosti in vse funkcije, ki jih opravlja z velikim veseljem.

Vedno urejen, prisrčen in samozavesten 24-letnik že pri svojih rosnih letih, ve kaj si želi v svojem življenju doseči in zaveda se, da je za to potrebno veliko truda, trdne volje in discipliniranosti. Ker je zelo organiziran in mu kompromisi ter prilagajanje ne predstavljajo dodatnih težav, sodeluje pri več različnih organizacijah in je prisoten pri najrazličnejših projektih.

Nasmejan mladostnik je že deset let prostovoljec, sodeluje pri programu Maribor skozi rožnata očala in Živi knjižnici. Oba projekta sta izpeljane pod okriljem Mladinskega kulturnega centra (MKC), kjer se je Luka aktiviral kmalu po tem, ko je končal s petletnim sodelovanjem pri organizaciji BEST.

V prostorih Mestnega mladinskega sveta Maribor (MMSM), kjer sva se dobila, Luka od oktobra deluje kot generalni sekretar. »Politika me je od zmeraj zanimala, je pa bila negativna v mojih očeh. Ko sem spoznal Matica, predsednika MMSM, sem se malo več pogovarjal o njej in se začel zavedat, kako je pomembna in da smo mi mladi tisti, ki morajo biti gonilo sprememb z našimi svežimi idejami in iskrenimi nameni,« mi pojasni. Sedaj se že kar nekaj časa borijo za stanovanjski problem mladih v Mariboru in vsi upamo, da bo težava rešena v prid mladih, saj bi s tem dejanjem mladim omogočili, da bi po končanem študiju ostali v Mariboru in bi se hitreje osamosvojili. »Želimo spodbuditi občino Maribor, da nam omogočijo najem stanovanj prek razpisa in obstajajo realne možnosti, da to dosežemo, čeprav so v tem trenutku vrata za dialog še vedno zaprta,« mi zaupa moj sogovornik na rdečem sedežu in v prostoru popisanem z različnimi grafiti, ki med drugim ponazarjajo tudi to, da je komunikacija in sam dialog med ljudmi izredno pomemben.

Luka je oktobra začel obiskovati 2. letnik magisterija in čeprav zelo rad sanjari o potovanjih in je doživel ter videl že kar nekaj mest, razmišlja tudi o svoji karierni poti po končanem študiju. Njegova velika želja in glavni cilj je, da mu uspe priti v evropski parlament oziroma v evropsko inštitucijo, saj meni, da mu delo tam ponuja odlično priložnost za mreženje in odlično možnost za pridobivanje novih izkušenj in znanj. »Lani smo bili s faksom na obisku evropskega parlamenta in ko sem videl, kako vsi tam delajo v poskočnem dinamičnem okolju, sem si zaželel tudi sam delati tam,« mi zaupa in zraven doda, da si zares želi ostati v komunikacijskih vedah in delati z ljudmi. Zaradi njegovih odličnih kompetenc, številih izkušenj in vsestranske nadarjenosti mu bo to zagotovo uspelo. 

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMaja LAMOVŠEK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVEC

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVECLuka Kristić

Domača stran