ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Izobraževanje > Pridi študirat v Maribor!

Pridi študirat v Maribor!

UM želi bodočim študentom olajšati odločitev o nadaljnji karierni in študijski poti

31.1.2018 9:40:09

Informativni dnevi na Univerzi v Mariboru bodo potekali 9. in 10. februarja, kjer bo poskrbljeno tudi za brezplačen avtobusni prevoz. Kot dopolnitev Informativnih dni bo 2. februarja organiziran tudi Informativni sejem Študent:UM.

V petek in soboto tj. 9. in 10. februarja 2018, bodo na Univerzi v Mariboru in njenih članicah potekali Informativni dnevi. Na ta način želijo bodočim brucem ob tej pomembni življenjski odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti. V okviru Informativnih dni bo za bodoče študente poskrbljeno za brezplačen avtobusni prevoz do fakultet v Mariboru in Hočah, organiziran bo tudi svetovalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«.

Kot dopolnitev Informativnih dni, Univerza v Mariboru organizira letos tudi Informativni sejem Študent:UM, ki bo potekal petek, 2. februarja 2018, v nakupovalnem središču Europark v Mariboru. Vse informacije o poteku informativnih dni na Univerzi v Mariboru in njenih članicah so na voljo na spletni strani www.um.si.

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2018/2019 bo objavljen predvidoma 1. februarja 2018, na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter na spletnih straneh visokošolskih prijavno-informacijskih služb. Razpis bo na voljo v elektronski obliki, ponujal pa bo podrobnejše informacije o prijavnih rokih, poteku prijave, o visokošolskih zavodih, njihovih študijskih programih ter pogojih za vpis.

V študijskem letu 2018/19 Univerza v Mariboru razpisuje 4620 vpisnih mest, od tega 3775 za redni in 845 za izredni študij. Prvi prijavni rok bo potekal od 6. februarja do 30. marca 2018, prijavo pa je mogoče oddati elektronsko, na spletnem portalu eVŠ. Drugi prijavni rok bo potekal od 22. do 29. avgusta 2018, rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest pa od 26. do 27. septembra 2018 do 12. ure.

Informativni dnevi bodo na vseh fakultetah Univerze v Mariboru potekali v petek, 9. februarja 2018, ob 10. in 15. uri ter v soboto, 10. februarja 2018, ob 10. uri, kjer se bodo bodoči študentje lahko podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, možnostmi in pogoji študija, z možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja ter z drugimi informacijami, ki so pomembne za odločitev o študiju. Fakultete Univerze v Mariboru bodo v času informativnih dni izvedle predstavitve svojih študijskih programov, smeri na teh programih, predstavile bodo študijski proces ter omogočile ogled prostorov (predavalnic, laboratorijev in njihove opreme itd.).

Univerza v Mariboru bo za bodoče študente v petek, 9. februarja 2018, ob 8.45 uri, poskrbela za brezplačen avtobusni prevoz izpred glavne železniške postaje v Mariboru do fakultet Univerze v Mariboru v mestu Mariboru. Kot novost bo letos organiziran tudi prevoz do Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, ki se nahaja v Hočah (Pivola 10), udeležence informativnih dni na fakulteti pa bodo pripeljali nazaj na rektorat Univerze v Mariboru (Slomškov trg 15).

V petek, 9. februarja 2018, med 11.30 in 14. uro (med obema časovnima terminoma predstavitev na fakultetah), pripravlja Univerza v Mariboru že tradicionalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«, ki je namenjen bodočim študentom in njihovim staršem, da bi si tako pridobili čim več informacij, povezanih z izbiro študija na Univerzi v Mariboru. V sklopu dogodka bodo potekale organizirane predstavitve, kjer bodo udeleženci dobili informacije o prijavnem postopku, o bivanju v Študentskih domovih, dislociranih fakultetah, o obštudijskih dejavnostih in kariernem svetovanju. Dogodek bo potekal na Rektoratu Univerze v Mariboru.

V okviru letošnjih informativnih dni na Univerzi v Mariboru bo potekal tudi Dan odprtih vrat Študentskih domov, kjer bodo stanovalci študentskih domov bodočim študentom predstavili utrip študentskega življenja in jih povabili na voden ogled študentskih naselij. Dan odprtih vrat bo v petek, 9. februarja 2018, s pričetkom ob 13. uri, na sedežu Študentskih domov, na Gosposvetski cesti 83 v Mariboru.

Kot dopolnitev Informativnih dni, Univerza v Mariboru organizira v petek, 2. februarja 2018, za dijake srednjih šol Informativni sejem Študent:UM, ki bo potekal v nakupovalnem središču Europark v Mariboru. Osrednji namen dogodka je bodočim študentom zagotoviti vse informacije o fakultetah, študijskih in drugih programih Univerze v Mariboru in jim tako olajšati odločitev o svoji nadaljnji študijski in karierni poti. Informativni sejem ŠTUDENT:UM predstavlja strnjen vir informacij o izobraževanju na Univerzi v Mariboru.

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGarhiv DOSTOP.siVse o poteku Informativnih dni si lahko prebereš na spletni strani Univerze v Mariboru.

Domača stran