ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Izobraževanje > Pripravljeni na Informativne dneve

Pripravljeni na Informativne dneve

ŠOUM v pomoč bodočim brucem

6.2.2018 10:09:28

Študenti in dijaki bodo na Informativnih dnevih usmerjali mlajše generacije, ki se odločajo o nadaljevanju šolanja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) se pripravlja na »Informativne dneve«, kjer bodo s svojimi informatorji pričakali bodoče študente in jim nudili potrebne informacije v univerzitetnem mestu. Hkrati jim bodo razdelili osnovne informacije, ki bodo dijakom služile kot usmeritev k pomembnejšim podrobnostim, ki jih kot bodoči študenti potrebujejo. Dijaki pa opozarjajo na pomanjkanje pravih informacij za odločitev o nadaljevanju šolanja.

Študenti informatorji bodo v petek, 9. 2. 2018, po mestu Maribor na voljo dijakom, ki se bodo udeležili letošnjih Informativnih dni. V prepoznavni modri barvi, ter s sloganom »Mene vprašaj«, bodo bodoče študente usmerjali do želenih fakultet Univerze v Mariboru (UM), študentskih domov ter ostalih ključnih lokacij, ki bodo v bodoče dijakom koristile v mestu Maribor. Informatorji bodo prisotni pred večjimi mariborskimi fakultetami in pred sedežem ŠOUM (študentsko naselje Gosposvetska).

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM: »ŠOUM vsem dijakom svetuje, da se pred odločitvijo o študiju dobro pozanimajo o podrobnostih pri svojih starejših kolegih, saj se informacije od študentov lahko razlikujejo od informacij, ki jih podajajo fakultete. Na informativnih dnevih naj se ne bojijo zastaviti čim več vprašanj, vendarle je to za večino mladostnikov korak v njihovo povsem »samostojno« življenje. Naj imajo v mislih možnosti dodatnega izobraževanja, praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve po končani izobrazbi. Hkrati pa ŠOUM poziva vse dijake, da se odločijo za študijsko smer, ki jih veseli in za poklic, katerega bodo z veseljem opravljali vrsto let.«

Spletna stran dijak.info

Dijaška skupnost Maribor (DSM) opozarja, da osnovnošolci in srednješolci težje pridobijo potrebne informacije, ki so za njih potrebne pri odločitvah nadaljnjega šolanja. S tem namenom so pripravili spletno stran www.dijak.info, kjer so predstavljene mariborske srednje šole, fakultete UM, možnosti štipendiranja, povezave do dijaških in študentskih domov. V spletno stran je vključen tudi blog, preko katerega dijaki delijo lastne izkušnje, dodani so še nasveti staršem, kako lahko ti svojim otrokom pomagajo pri izbiri.

Nomi Hrast, vodja DSM: »Informativni dnevi so tako za dijake, kot za osnovnošolce velika odgovornost. Vsako leto se spopadamo s pomanjkanjem informacij o vpisnih pogojih, karierni in poklicni orientaciji ter raznih ostalih možnostih pridobitve izobrazbe. Letos upamo, da bomo s portalom www.dijak.info dijakom in osnovnošolcem olajšali izbiro z naborom informacij za odločanje o naši prihodnosti. V času informativnih dni bomo člani Dijaške skupnosti Maribor v mestu na voljo mladim, da nam zastavijo vprašanja ali prosijo za pomoč o nadaljnjem izobraževanju. Dijakom in osnovnošolcem želimo čim več samoiniciativnosti, kritične presoje informacij in samostojnosti pri zbiranju informacij ter odločanju o nadaljnjem vpisu.«

Največji naval osnovnošolcev ter dijakov se pričakuje v petek, v dopoldanskem času med 9. ter 11. uro in med 13. ter 15. uro, ko bodo na posameznih srednjih šolah in članicah UM potekale predstavitve programov, izpolnjevanje prijav za vpis ter predstavitve možnosti obšolskih aktivnosti v mestu Maribor.

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGŠOUM

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGarhiv DOSTOP.siInformativni dnevi bodo letos potekali 9. in 10. februarja.

Domača stran