ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Izobraževanje > Za človeka gre!

Za človeka gre!

6. znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo presegla vsa pričakovanja

12.3.2018 10:02:10

Na mednarodni konferenci Za človeka gre: izzivi za znanost in izobraževanje se je predstavilo skoraj 400 avtorjev iz 18 različnih držav, s skupno 240 prispevki, ki so bili razdeljeni v 22 različnih sekcij.

Prvi dan konference se je v petek, 9. marca, začel ob deveti uri zjutraj, z registracijo, uro kasneje pa s slavnostnim govorom predsednika Alme Mater, prof. dr. Ludvika Toplaka. Na plenarnem delu so sledili še govori pompoznih govorcev, kot so govor dr. Felixa Ungerja, predsednika Evropske Akademije Znanosti in umetnosti, ki je spregovoril o znanosti in izobraževanju kot izzivu za Evropo, ušel nam ni niti govor prof. dr. Laszio Rosivalla, predsednika Semmelweisove spominske komisije in prof. dr. Andreia Marge ter dr. Boštjana Žekša, nekdanjega predsednika Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Častni pokrovitelj 6. mednarodne znanstvene konference je bil letos predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki je na plenarnem delu odprl razstavo Evropski Univerzitetni Mostovi, kjer je imel govor tudi nekdanji ambasador dr. Damjan Prelovšek. Med ostalimi visokimi gosti so bili tudi dr. Dieter Schlenker, poslanec Evropskega parlamenta Alojz Peterle, generalni državni tožilec Drago Šketa, izredni profesor dr. Rok Svetlič in veleposlanik Indije Nj. E. Param Jit Mann.

Predsednik AMEU ECM, prof. dr. Ludvik Toplak, je povedal, da je konferenca v prvi vrsti namenjena študentom za aktivno vključevanje v raziskovalno in strokovno delo, kar smo lahko tudi videli, ko so znanstvene in strokovne članke predstavljali tudi magistrski, doktorski ter tudi ostali študentje.

Predsednik Pahor je izpostavil izzive zaposljivosti in spregovoril o implementaciji in uporabnosti znanstvenih in raziskovalnih dosežkov v visokem šolstvu in tudi relevantnosti študijskih programov. Študiji na Almi Mater sledijo in temeljijo predvsem na principu interdisciplinarnosti, konferenca Za človeka gre pa vsako leto gradi mostove med kulturami, generacijami in tudi študenti.

Predstavilo se je skoraj 400 avtorjev, prispevke so uvrstili v kar 22 sekcij – človekove pravice, logoterapija in psihoterapija, religija, mir in vojna, blockchain tehnologija, humanistika, zdravstvena nega, fizioterapija, socialna gerontologija, promocija zdravja in kakovost življenja, ekoremediacije, izobraževanje, zdravstvene vede, umetnost plesa v nacionalni kulturi in pomen doktrine Semmelweisa za preprečevanje okužb. Študentje smo imeli na voljo velik nabor prispevkov, lahko smo tudi aktivno sodelovali z lastnimi prispevki, vsekakor pa smo se dodatno izobraževali na področjih, ki so nam blizu.

Vsekakor konferenca vsako leto pusti svoj pečat. Kot študentka lahko zatrdim, da je na akademskem področju vedno zaželeno in predvsem potrebno dodatno izobraževanje na različnih straneh in iz različnih vidikov, ne le ozko in vase usmerjeno. In iz podobnega vidika kot gledamo na akademsko področje, mislim, da bi morali gledati na ljudi. Vendarle gre za človeka.

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNeja Rems Arzenšek

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMediaspeedŠtudentje s(m)o lahko prisostvovali na kar 22 različnih sekcijah, katerih teme so se razlikovale.

Slavni pokrovitelj letošnje konference je bil predsednik države, Borut Pahor.Slavni pokrovitelj letošnje konference je bil predsednik države, Borut Pahor.

Spregovorili smo o izzivih na področju znanosti in izobraževanja.Spregovorili smo o izzivih na področju znanosti in izobraževanja.

Pomembni in častni gostje letošnje konference.Pomembni in častni gostje letošnje konference.

Domača stran