ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Šport > Po Kalvariji še na Pohorje

Po Kalvariji še na Pohorje

Po Mariboru iz hriba na hrib

10.5.2018 13:09:30

V organizaciji Študentske organizacije Maribor in v sklopu aktivnosti projekta ’Aktivna študentska pomlad’ se je odvilo zadnje dejanje in sicer skupinski pohod na Pohorje.

Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja Študentske organizacije Univerze v Mariboruje organiziral še zadnjo športno aktivnost študentske pomladi  in tako smo se na sončno opoldne odpravili z organiziranim prevozom do Pohorja. Pot ni bila enostavna, vsaj ne za tiste, ki smo brez kondicije. Razgled in vztrajnost pa sta bila vsekakor poplačana.

Zbirati smo se začeli okoli pol tretje ure, ko je omenjen oddelek ŠOUM-a začel deliti paketke za vsakega udeleženca. Paketki so vsebovali majico, steklenico za vodo, brisačo in karto za spust z adrenalinskimi sankami. Čakali smo še zadnje zamudnike in odkorakali do Trusta, kjer nas je že čakal avtobus Marproma, ki nas je odpeljal do vznožja Pohorja.

Po skupinskem fotkanju in vzkliku pred samim vzponom, smo se podali na pot, ki je na prvi pogled delovala enostavno, a bila vse prej kot to. Ekipa Oddelka za socialna in zdravstvena vprašanja je skrbela, da je bil eden spredaj in eden od ekipe zadaj – tako se ni nihče zgubil. Ciljam predvsem na svojo zmedeno glavo in orientacijo, ki me rada kam ponese. Naša fotograf in snemalec sta skrbela, da je bil vsak trenutek ujet, skoraj tekla sta po strmi poti, da ne bi kaj izpustila. Jaz sem racala med zadnjimi ter si za motivacijo govorila, da imam samo še en ovinek. Pa še en in še en. Bilo jih je precej.

http://www.dostop.si/GalerijaPregled.aspx?ID=1710

Pohod je potekal po znani trasi od vznožja Pohorja do samega vrha, kjer stoji hotel Bellevue. Vmesna postaja je bila znana Trikotna jasa, kjer so si nekateri le odpočili, nekateri preprosto šli naprej, nekateri pa ostali, ker so imeli dovolj. Pot vsekakor ni bila enostavna. Nekatere nas je gnala sama trma in laganje samemu sebi, da je cilj takoj za ovinkom. Tudi drug drugega smo bodrili in se motivirali, da še ni čas, da bi se predali.

Prvi so prišli na vrh že po dobrih petdesetih minutah, zadnji pa, lahko povem iz lastne roke, saj sem bila res čisto zadnja, pa smo/sem prišla do cilja po dobrih dveh urah. Vendar nam je uspelo. Trma in laganje samemu sebi, za lastno motivacijo in spodbujanje uspeha se vsekakor splača! Na vrhu nas je čakalo okrepčilo v obliki vitaminske ploščice in voda, ki je bila še prepotrebna.

Nato smo jo ucvrli nazaj do Trikotne jase, kjer smo se nazaj v dolino spustili s sankami, ki so, bog pomagaj, na prvi pogled spet videti nedolžne. Vsi smo prišli v dolino in vse nas je nazaj odpeljal avtobus.

Da so takšni dogodki v Mariboru resnično zaželjeni in iz strani študentov potrebni je dokazalo dejstvo, da se je na dogodek prijavilo in prišlo skoraj sto študentov. Verjamem tudi, da je marsikdo od nas dobil spodbudo in motivacijo, da tudi sam začne delati nekaj na kondiciji. Vsaj jaz, ki sem še do pred kratkim trdila, da jo imam.

Dogodek je bil izvrstno zasnovan, študenti smo uživali – pustimo to, da nekajkrat vmes skoraj nismo mogli dihati od napora. Bilo je prijetno dopoldne in mislim, da si vsi želimo še več takšnih dogodkov. 

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNeja REMS ARZENŠEK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNejc VEHOVECPohoda se je udeležilo skoraj sto študentov, med njimi tudi Erazmus študenti.

Zbiranje in ogrevanje za pohod se je začelo pred Štukom.Zbiranje in ogrevanje za pohod se je začelo pred Štukom.

 

Pohod je bil za nekatere enostaven, za druge malo manj.Pohod je bil za nekatere enostaven, za druge malo manj.

 

Prvi pohodniki so prišli do vrha v okroglih petdesetih minutah.Prvi pohodniki so prišli do vrha v okroglih petdesetih minutah.

 

Za konec je Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM imel pripravljen adrenalinski spust s sankami.Za konec je Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM imel pripravljen adrenalinski spust s sankami.


Domača stran