ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Zabava > Lampiončki 2018

Lampiončki 2018

Novosti, Lampiončkove igre, blato in odbit koncert

16.5.2018 13:26:36

ŠOUM je za študente že 38. leto pripravil eno največjih zabav na prostem v Sloveniji: Lampiončke.

Letošnje Lampiončke je spremljala pestra debata. »Zakaj ne smemo grilati?« in »Zakaj lahko na prizorišče nesemo le 2 litra pijače na osebo?« pa še seveda »Zakaj se prostor odpre komaj ob 13. uri?« Študenti so se že pred dogodkom bali, da se bo s spremenjenimi pravili spremenilo tudi vzdušje. In na nek način se tudi je, pa vendar je tradicija ostala in Lampiončki so ponudili še eno odbito zabavo, o kateri bo Maribor govoril še nekaj časa.

 

Dež je prenehal v pravem trenutku

Nekaj čez 13. uro, tik po uradnem začetku dnevnega dela, je prenehalo deževati in pokazali so se prvi sončni žarki. Lampiončki so spet potekali na zelenici, ki je bila razdeljena na dva dela. Zadnji del je bil namenjen dnevnemu dogajanju, aktivnostim in, kljub blatnim ter mokrim tlom, »čilanju« na koci. Dnevno dogajanje je pričel DJ, s humornimi vložki pa nadaljeval Gašper Bergant.

Organizatorji so letos pripravili veliko novosti: Food Corner po vzoru odprte kuhne, Špricar Island z nagradnimi igrami, Area56 s koktejli, kolo sreče z nagradami … Očitno je dopoldansko deževje pretehtalo, da novosti niso prepričale večjega dela študentov, saj je bil obisk dnevnega dela, v primerjavi s prejšnjimi leti, manjši. Škoda, ker je bilo res dobro.

http://www.dostop.si/GalerijaPregled.aspx?ID=1712

 

Lampiončkove igre

Nekaj pa je ostalo enako: Lampiončkove igre! Tudi letos so se študenti preizkusili v zabavnih igrah, ki jih je zanje pripravil Oddelek za interesne dejavnosti ŠOUM. Vsaka ekipa se je morala pomeriti v 5 igrah, ki so od njih zahtevale sodelovanje, iznajdljivost, hitrost in spretnost.

V prvi igri sta morala dva člana ekipe na prizorišču nabrati čim več nogavic, časa pa sta imela natanko štiri minute. V naslednji igri je morala skupina z zaprtimi očmi prenesti vedro vode, ki je viselo na vrvi, en izmed članov pa jih je pri tem usmerjal. Nato je moral par peljati »samokolnico« od starta do vedra in prenesti vsa jabolka nazaj do starta ter jih tam pojesti.

Seveda ekipe niso bile žejne, vsaka je morala spiti špricar iz treh stekleničk na dudo, ki so visele na vrvi. Tudi lačne niso ostale, saj je član v zadnji igri na čelo dobil piškot, ki ga je moral s pomočjo mimike prenesti do ust in ga pojesti. S finalnim eksanjem špricarja je zmagala ekipa Beaches, drugo mesto so osvojili Ne ven, tretje pa Looney Tunes.

flash

 

Koncert in blatna kolena

Po dveh letih so se na Lampiončkov oder vrnili Mi2, še pred njimi pa je bila na vrsti cela paleta izvajalcev. Po koncu dnevnega dogajanja so na oder stopili Carpe Diem,vzeli v roke kitare, saksofon in bobne ter dodobra ogreli študente. Za njimi so oder prevzeli Spotless Minds, zmagovalci letošnjega Šourocka. Z značilno rok pokalico, kot radi poimenujejo svojo glasbo, so počasi pregnali dan in priklicali noč. Čas med glavnimi bendi je zapolnjeval Akustični Orgazem, duo dveh izkušenih kitaristov in pevcev.

S funky ritmi so na oder prišli King Foo, ki so poskrbeli, da so se študentje brezskrbno zavrteli po blatnih tleh in da tudi letos ni bilo nikomur žal blatnih kolen. Za nekaj drugačnega sta s svojim nastopom poskrbela Nipke & Trkaj,ki pa sta poskrbela tudi, da se je zelenica začela hitro polniti. Seveda je veliko študentov ostalo pred Štukom in domovi, pa vendar je bila ob prvih tonih Mi2 množica pred odrom že nepregledna. Vajeni Lampiončkovega odra so stari mački brez težav navdušili obiskovalce.

http://www.dostop.si/GalerijaPregled.aspx?ID=1713

Večer je zaključila skupina Happy Ol' McWeasel. Zvesti oboževalci so vse do zadnje note energično skakali in plesali, nekaj obiskovalcev pa se je že počasi odpravilo proti domu, Štuku ali drugemu viru jutranje zabave. Do sončnega vzhoda se je prizorišče že izpraznilo, kljub temu pa si zgodaj zjutraj lahko srečal kakega študenta, ki še ni našel svoje postelje.

flash

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ, Nejc VEHOVEC

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVATEkipa zaslužna za Lampiončke 2018.

 

 

 

 

 

 

V drugi Lampiončkovi igri so tekmovalci vozili samokolnico.V drugi Lampiončkovi igri so tekmovalci vozili samokolnico.

 

 

 

 

 

 

FUN plac je študentom ponujal mnogo zabavnih in nagradnih iger.FUN plac je študentom ponujal mnogo zabavnih in nagradnih iger.

 

 

 

 

 

 

 

King Foo so napolnili prostor pred odrom.King Foo so napolnili prostor pred odrom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Za vrhunec večera je poskrbela skupina Mi2.Za vrhunec večera je poskrbela skupina Mi2.


Domača stran