ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Zabava > Na tolminskem Sotočju kar štirje poletni festivali

Na tolminskem Sotočju kar štirje poletni festivali

Tudi v letošnjem letu na tolminskem Sotočju potekajo naši tako doma kot v tujini najbolj prepoznavni festivali.

13.6.2018 12:05:47

Festivalske počitnice lahko preživite ob reggae glasbi na Overjam International Reggae Festival-u, za ljubitelje trših zvokov sta tukaj MetalDays in Punk Rock Holiday, festivalsko sezono pa zaključuje festival bluesa, rocka in motorjev MotörCity.

Naši najbolj prepoznavni festivali MetalDays, Punk Rock Holiday, Overjam International Reggae Festival in MotörCity so idilično lokacijo na sotočju Soče in Tolminke postavili na slovensko in mednarodnofestivalsko krajino, Tolmin pa je z njimi postal obvezno mesto postanka za ljubitelje festivalov in koncepta festivalskih počitnic, ki ga organizatorji uspešno uveljavljajo že leta. Odličen glasbeni nabor s kopico najbolj zanimivih izvajalcev svojega žanra, sproščena atmosfera, pestro ob-festivalsko dogajanje, brezhibna organizacija in lokacija z eno najlepših alpskih plaž pri nas in kar dvema hladnima rekama, ki nudita prijetno ohladitev v vročih dneh, že leta privabljajo zabave in dobre glasbe željne iz daljnih in bližnjih krajev.

 

Overjam International Reggae Festival

Letos sezono poletnih festivalov na Sotočju odpira Overjam International Reggae Festival, ki je dobil nov termin v mesecu juliju. Potekal bo od 10. do 15. julija., na njegovih odrih pa se bo letos zvrstilo več kot 50 nastopajočih: prav na Overjamu bo prvič pri nas nastopil Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleya, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, poleg njega pa prihajajo še Macka B, Protoje, Mellow Mood in mnogi sound systemi in selektorji reggae glasbe in njene žanrske pestrosti. Tako kot poprej organizator tudi letos obljublja pestro ob-festivalsko dogajanje (Overjam4Kidz, Overjam University …).

 

MetalDays

Konec julija je že po tradiciji čas za največjega med tolminskimi festivali – festival MetalDays. K nam med 22. in 28. julijem. prihajajo Judas Priest, Kataklysm, Behemoth, Children of Bodom, Accept, Soulfly, Eluveitie, Ensiferum, Hatebreed, Epica in mnogi drugi. Metalske počitnice bodo minile v 7 dneh glasbe in pestre ob-festivalske ponudbe, organizator pa se lahko pohvali tudi že z drugo zaporedno nagradoA Greener Festival Award na področju trajnostnega razvoja festivala.

 

Punk Rock Holiday

Punk Rock Holiday, ki letos poteka med 7. in 11. avgustom, bo gostil Bad Religion, Beatsteaks, Lagwagon, Mad Caddies, Comeback Kid, H20, Terror, Satanic Surers, The Lawrence Arms, No Fun At All in mnoge druge. Festival je bil, kot že nekajkrat poprej, razprodan že v lanskem septembru, le nekaj dni po začetku prodaje vstopnic. Pripravlja se pestro glasbeno in ob-festivalskego dogajanje, punk rock počitnice pa lahko podaljšate z zgodnjim prihodom, dan pred uradnim začetkom pa se bo odvil tudi poseben koncert z več nastopajočimi kot so The Vandals, The Living End, Dog Eat Dog, Elvis Jackson, Hladno Pivo in drugimi.

 

MotörCity

Dogajanje na Sotočju bo tudi letos sklenil MotörCity; blues (in rock) festival, ki bo trajal od 16.  do 19. avgusta. Nastopila bo kopica blues in rock izvajalcev: Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew, The Bad Flowers, Sven Hammond, El Kachon, Stari pes in drugi. MotörCity pa je, poleg nabora glasbe, ki jo ponuja, edinstven tudi zaradi unikatnega nagradnega žrebanja, katerega glavna nagrada je letos motocikel kultne znamke Harley-Davidson iz omejene serije, novost letošnje, že druge edicije, pa je prost vstop za vse voznike motociklov in starodobnikov.

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNeža MIRNIK

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMarko PLEČKO, Marc FEIKE, Stipe SURAĆ, Nika BRUNETOverjam International Reggae Festival

 

 

MetalDaysMetalDays

 

 
 
Punk Rock HolidayPunk Rock Holiday
 
 
 
MotörCityMotörCity

Domača stran