ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  Fakulteta ŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > Kultura > Gala večerja ob koncu dvajsetega SCiM-a

Gala večerja ob koncu dvajsetega SCiM-a

SCiM se je poslovil z zaključno prireditvijo ob svoji 20. obletnici

11.7.2018 13:38:04

Po devetih dneh druženja, pridobivanja kreativnih znanj, spoznavanja Slovenije in Maribora je bil čas, da se letošnja Študentska konferenca v Mariboru (SCiM) zaključi.

SCiM je tokrat potekal je že dvajsetič, zato so organizatorji v Hotelu City pripravili gala večer ob 20. obletnici. Udeleženci konference so se za ta namen še posebej uredili, oblekli so srajce in obleke, dekleta pa so teniske zamenjala za čevlje s peto.

Pred večerjo je bil na vrsti še uradni del, kjer so udeleženci dobili certifikat o opravljenih delavnicah. Letos je bilo na voljo 5 delavnic, katerih glavna tema je bilo kreativno ustvarjanje. Razglasili so tudi zmagovalno ekipo letošnjega City Rally-a, ekipo sedmih udeležencev s pomenljivim imenom 666. Kraljica in kralj SCiM-a sta postala Rina Krasniqu in Dalibor Jiricek, pred koncem uradnega dela pa so udeležence nagovorili še bivši glavni organizatorji SCiM-a in podelili nekaj vtisov iz zgodovine.

 

Dvajsetič, a ne dvajseto leto zapored

Začetki segajo v leto 1996, ko je prva konferenca zaživela pod vodstvom Igorja Jurišiča. Povedal je, da se je prvi SCiM predstavil pod drugačnim imenom, organizacija pa je bila brez Googla mnogo zahtevnejša. Ker leta 1998 in 2007 konferenca ni bila organizirana, je bila letos na sporedu dvajsetič.

Dejan Spital, ki je organizacijo vodil med leti 2007 in 2011, je razkril zgodbo o kitari, ki je v prostorih SCiM-a že najmanj 15 let. Mislili so, da je bila darilo udeležencev iz prvih let konference, vendar je pred kratkim izvedel, da je last nekega mariborskega študenta, ki jo je pozabil na zabavi. Čeprav nima prave zgodovinske vrednosti, pa je še ena izmed mnogih zgodb SCiM-a, ki po koncu konference zapustijo Maribor in se razširijo po svetu.

Leta 2014 in 2015 je vodenje prevzel Jona Vizjak, ki se je v govoru spomnil vseh 7 konferenc, na katerih je sodeloval. »Verjamem, da je letošnji SCiM za vas najboljši, za udeležence naslednjega SCiM-a pa bo najboljši tisti. Zato je bil vsak SCiM, vseh 20, eden izmed najboljših SCiM-ov,« je povedal.

In študenti, zbrani na zaključni prireditvi ob 20. obletnici SCiM-a, se ni bi mogli strinjati bolj. V prostoru je bilo čutiti povezanost in prijateljstva, ki so se spletla v zadnjem tednu in ki se bodo ohranila ne glede na razdaljo. Tako organizatorji kot udeleženci so si bili enotni, da so na SCiM-u doživeli veliko več, kot so pričakovali pred prihodom v Maribor. Po koncu uradnega dela se je zaslišal prijeten klepet med zbranimi, ki se je ob večerji in živi glasbi kmalu spremenil v pravo zabavo do jutranjih ur.

flash

 

 

 

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGVid JERČIČ

http://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG Miha HORVATZa gala večerjo so se udeleženci uredili in oblekli srajce ter obleke.

Na 20. obletnico sta spominjala napis iz balonov in spomini v obliki fotografske verige na nasprotni steni.Na 20. obletnico sta spominjala napis iz balonov in spomini v obliki fotografske verige na nasprotni steni.

Udeleženci so bučno zaploskali organizatorjem, ki so poskrbeli za še eno odlično konferenco.Udeleženci so bučno zaploskali organizatorjem, ki so poskrbeli za še eno odlično konferenco.

Svoje spomine na prvi SCiM je razkril prvi organizator Igor Jurišič.Svoje spomine na prvi SCiM je razkril prvi organizator Igor Jurišič.


Domača stran