Projekt #kalvarija111

Projekt #kalvarija111 je »zrastel« čez poletje. Beba Ščap je velika podpornica humanitarnosti in športa ter tudi ena izmed ustanoviteljic športno-humanitarnega društva Never give up.

več...
Kaj sledi prekrokani noči?

To, da smo po alkoholu dehidrirani vemo že vsi. Kaj pa vse ostalo? Kaj vse naredi alkohol v našem telesu? In kaj pomaga?

več...
Komu bosta robot in umetna inteligenca ukradla službo?

Do nedavnega je veljalo, da je tehnološki napredek, ki je prinesel avtomatizacijo določenega področja, pomenil odpiranje možnosti zaposlovanja na drugem področju.

več...
Prva zaposlitev za 50 mladih

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) bo sofinanciralo 50 izbranih prijav iz javnega razpisa z nazivom Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja.

več...
Ni stanovanja? Ni panike!

Stanovanjski sklad RS je dne 24. marca 2017 objavil javni razpis za oddajo stanovanj – najem za mlade. Pri projektu je s svojimi predlogi sodeloval tudi Mladinski svet Slovenije.

več...
Maribor, šampion!

Nogometaši Maribora so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 1:0. Na tekmi sicer niso navdušili, so pa obdržali varno razdaljo pred zasledovalko Olimpijo.

več...
GRAND PRIX

Imenovali so jo s stoterimi imeni. Od speče Trnuljčice do prebujene princese, med patetičnima skrajnostma pa še z nizom metafor kot, denimo, športni, pa narodni ali ljudski praznik, vse do krilatice, da je – zakon.

več...
12. kolo študentske futsal lige Eat Smart

Še mesec dni nas loči do zaključka študentske futsal lige Eat smart. Ekipe, ki bodo na koncu zasedle prva tri mesta na lestvici, si bodo razdelile 1500€ denarne nagrade. Še prej nas pa seveda čakajo zanimivi boji na igrišču. Odigrali smo že 12. Kolo.

več...
Fanfara 2017

Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije letos že deseto leto zapored organizira največjo študentsko marketinško konferenco fanfara, ki bo 13. aprila potekala v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

več...
Najslabši ljubezenski nasveti

Predvsem tisti v zvezi tako radi iščejo avanture ali zveze samskim prijateljem. Morda jih med seboj celo povezujejo. Še raje pa dajejo nasvete.

več...
Šmarčani, špricar in salame

Za Korošci, knapi, Prleki in Prekmurci, je prišel na vrsto še Klub Študentov Šmarske regije in Obsotelja (KŠŠO).

več...
V znamenju žgečkljivih slam hormonov

Slam večer je tokrat bil obarvan nadvse pomladno. Slam poezija je kar dišala po razganjanju in tistem prijetnem ščemenju v trebuhu.

več...
Razpisane štipendije za 2017/2018

Ministrstvo za kulturo je objavilo dva razpisa za financiranje dodiplomskih in podiplomskih štipendij za šolsko leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog je 24. april 2017.

več...
Vlada podprla študentske projekte

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila program Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016-2018.

več...
Boljši časi za študente športnike?

Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) skupaj prepoznavajo problematiko neurejenega položaja študentskega športa kot tudi statusa študentov športnikov v Sloveniji.

več...
Kako v tujino – iz prve roke!

Ali veste, kakšne so možnosti odhoda v tujino za študente? Kako se organizirati pred odhodom, kako se spoprijeti z birokratskimi postopki in finančnimi izzivi?

več...
Slovenci zmagali na svetovnem prvenstvu

V Budimpešti je potekalo tekmovanje Red Bull Mind Gamers, kjer so podelili naslov svetovnega prvaka v reševanju escape room ugank. Naziv so si zaslužili predstavniki Slovenije.

več...
6 nasvetov kako ostati fit

Vadba bi morala biti pomemben del našega vsakdana, saj vpliva na zdravje. A kaj ko študiramo, delamo, moramo najti čas za prijatelje … dnevu zmanjka ur. Z močno voljo se vse da. Preverite kako.

več...
Ferflov Natečaj obrodil sadove

Zaključil se je Natečaj programa Ferfl, kamor so se lahko prijavili vsi zainteresirani za razvijanje podjetniških idej. Na Natečaj se je prijavilo 43 idej, ki so se borile za 4 mesta v Šoli podjetništva.

več...
Management v športu

Na tradicionalni konferenci o razvoju organizacijskih ved v Portorožu je zadnji dan potekala tudi posebna sekcija Management v športu. V razpravi so sodelovali mnogi strokovnjaki.

več...