Je zimska depresija odvisna od barve oči?

Ko zjutraj vstanemo, je še temno, prav tako je že tema, ko se v tem zimskem času vrnemo domov. Nič čudnega, da so številni ljudje pozimi nagnjeni k depresivnemu razpoloženju, tudi tisti, ki v ostalih delih leta nimajo psihičnih težav.

več...
Prehranski načrt, ki bo rešil planet

Ljudje morajo pojesti več fižola in leče ter manj rdečega mesa, če želijo zaščiti Zemljo in lastno zdravje, opozarjajo raziskovalci s področja okolja in javnega zdravja.

več...
Študentom na voljo novi e-viri

Na Univerzi v Mariboru (UM) so za zaposlene in študente dostopni novi in razširjeni e-viri.

več...
100 novih zaposlitev za mlade

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) in podporo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM), 100 mladim brezposelnim osebam zagotovila zaposlitev.

več...
Se Netflixovim zastonjkarjem izteka čas?

Britanski start-up je nedavno razkril storitev, ki bi Netflixu, Huluju in ostalim ponudnikom pretočnih video vsebin omogočila natančnejši nadzor nad (pretiranim) deljenjem gesel.

več...
Postani predsednik Študentske organizacije Slovenije!

Predsedstvo Študentske organizacije Slovenije objavlja poziv k oddaji kandidatur za predsednika/predsednico ŠOS.

več...
Blagovna znamka Big Mac razveljavljena

Evropski urad za intelektualno lastnino (EUIPO) je razveljavil zaščiteno blagovno znamko EU Big Mac, katere imetnik je bil gigant hitre hrane, McDonald's. To pomeni, da je ime sedaj v prosti uporabi in ga pri poslovanju lahko uporablja kdorkoli.

več...
Nepredvidljiva bela karavana

Poln razmah smučarske sezone nama je onemogočil uskladitev urnikov, zato sva se namesto na kavi dobila kar na Skypu.

več...
Kako vedeti, da ga ne zanimaš več?

Enobesedna sporočila, suhoparni odgovori, počasno odpisovanje - je res tako zaposlen? Ali pa si morda časa ne vzame le zate?

več...
Povečaj kapaciteto svojega spomina

Ne glede na popularnost različnih substanc, ti bo pri izboljšanju spomina in kognitivnih funkcij najbolj pomagala vadba možganov in različne miselne tehnike.

več...
Molitev odslej mogoča preko aplikacije

Papež Frančišek je predstavil mobilno aplikacijo za molitev Click To Pray, ki je na voljo v šestih jezikih. S tablico v roki je papež pozval mlade, naj naložijo aplikacijo, da bi z njim lahko molili rožni venec za mir.

več...
Zgodba o klopeh in ljudeh

Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo ponovno oživeti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.

več...
Teden izobraževanja v Švici

V prostorih mednarodne izobraževalne agencija IntegralEdu, vodilne svetovalke za izobraževanje v tujini z več kot petindvajsetletnimi izkušnjami, bo od ponedeljka 28. januarja do petka 1. februarja potekal Teden izobraževanja v Švici.

več...
Prijavi se na pripravništvo v Evropski komisiji

Evropska komisija je odprla prijave za plačano pripravništvo na področjih administracije in prevajanja.

več...
Mladi pozivajo k reševanju stanovanjske stiske

Mladinski svet Slovenije ter študentska in dijaška organizacija opozarjajo vlado na stanovanjsko vprašanje, s katerim se srečujejo mladi. Objavljene prednostne naloge za delo vlade v letu 2019 ga ne omenjajo, so zapisali.

več...
Jared Leto organizira festival na Hrvaškem

Z oskarjem nagrajeni igralec Jared Leto bo s svojo glasbeno skupino Thirty Seconds To Mars organiziral festival Mars Island: Croatia, ki bo potekal sredi avgusta na otoku Obonjanu pri Šibeniku, so potrdili na spletni strani skupine.

več...
Favoriti upravičili svojo vlogo v sabljanju

Slovenska univerzitetna športna zveza je v sodelovanju s Sabljaško zvezo Slovenje priredila univerzitetno državno prvenstvu (DUP) v sabljanju.

več...
Na ŠOUM pomagali invalidnim študentkam

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije trem študentkam predala pripomočke, ki jim bodo olajšale študij.

več...
Zmagovalci Šourocka: čar je v neodvisnosti

Slabo leto je minilo, odkar so brezkompromisni celjski alternativci svoji seriji zmag na natečajih in bitkah mladih bendov dodali še krono Šourocka.

več...
5 pozitivnih okoljskih zgodb iz 2018

Ob spremljanju novic lahko hitro dobiš občutek, da se nam bliža okoljska katastrofa. In sploh ne pretiravajo, saj smo priča množičnemu zumrtiju živalskih vrst, klimatskim spremembam in na milijone tonam odpadkov.

več...