»Mati, kave mi dajte!«

Kofein ima številne vplive na zdravje. Na celotno telo, predvsem pa na možgane. Odvisno od tega, kako ga uživamo, lahko kofein izboljša naš spomin, psihofizično kondicijo in je precej dober za srce.

več...
Korak čez prag – v neznano?

Katera prošnja za delo, med nešteto poslanimi, izstopa? Kako izstopati, da bodo opazili prav nas? So delovne izkušnje v času študija zares tako pomembne ali imamo še dovolj časa po diplomi?

več...
UM spodbuja športnike

Univerza v Mariboru (UM) bo tudi letos izvedla sofinanciranje stroškov letnih programov udeležbe študentov UM na državnih prvenstvih, mednarodnih, evropskih ali svetovnih športnih tekmovanjih, v organizaciji panožnih športnih zvez.

več...
Partycipiraj kot aktivni državljan

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, v sklopu kampanje Partycipiraj razpisuje natečaj za najboljši slogan na temo spodbujanja aktivnega državljanstva in politične participacije.

več...
Kamp za talente

Podjetje Ekipa2 vabi na dvotedensko poletno delavnico Outfit7 Talent Camp 2018. Že četrto leto zapored bo izbrane kandidate od ideje do izdelave mobilne igre vodila ekipa, ki ustvarja svetovne hite.

več...
Špricar sezona odprta!

Na Štuku se je odvila že tretja Špricarijada, ki jo je še dodatno začinil duo Akustični orgazem. Vino je teklo, praktično, v potokih.

več...
Zakaj ženske opravljajo?

V skupini samih deklet bo kaj hitro prišlo do obrekovanja in opravljanja. Ženske so sposobnost opravljanja podedovale od svojih prednic, saj so na tak način tekmovale in se borile za pozornost moških.

več...
Presaditev spolnih organov nič več mit

Zdravniki iz Baltimora so konec marca izvedli prvo presaditev celotnega penisa in mošnje na svetu. Operirali so ameriškega vojaka, ki je bil ranjen v Afganistanu.

več...
Joga za tekače

Naj gre za preprečevanje poškodbe, izboljšanje tehnike teka ali zgolj za izkoriščanje potenciala tvojega telesa – spodnji joga položaji lahko naredijo ogromno razliko.

več...
Idi volit!

Pred nekaj leti je Vid Valič mlade pozival »Pejte vol't!«. Statistika še vedno kaže, da prav mladi med 18. in 30. letom ne hodimo na volišča. Zakaj?

več...
V finalu Šourocka še Spotless Minds

Zadnji letošnji predizbor je za tretjega finalista okronal zasedbo Spotless Minds, občinstvo pa je odločilo, da si mesto v finalu zasluži še ViaEntropia. Tako se mladi zasedbi pridružujeta že izbranim finalistom, ki se 8. maja podajajo v boj za zmago.

več...
Zgolj ena priložnost za prvi vtis

Napačen prvi vtis lahko odvrne potencialnega delodajalca ali tvojo simpatijo. Pa sploh veš, kaj so tiste stvari, ki ga kvarijo? Zbrali smo nekaj najpogostejših napak, ko se jih izogni.

več...
Študenti za boljši jutri

Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Praznovanju se je letos pridružil tudi Študentski svet Univerze v Mariboru s predavanji in delavnico ponovne uporabe.

več...
Mladi za boljši svet

How to make the world a better place – tako so partnerji Društva Humanitas iz Avstrije, organizacija Sudwind, poimenovali usposabljanje za radovedne mlade, ki bo potekalo junija na Dunaju.

več...
Cepljenje – pravica in odgovornost

Evropski in svetovni teden cepljenja letos potekata od 23. do 30. aprila 2018 in izpostavljata pravico do cepljenja vsakega posameznika ter odgovornost do družbe, ki jo s cepljenjem izraža.

več...
V Mondu delajo tudi študenti

V središču štajerskih vinskih zgodb v Šentilju se je leta 2016 odprl nov 4* superior hotel, nova pridobitev Monda, ki sodi med največje igralnice v tem delu Evrope.

več...
Z ASMR videi proti anksioznosti

Imaš težave z nespečnostjo in anksioznostjo? Verjetno bi bila aplikacija Tingles prava rešitev zate. Razvila sta jo Slovenca Gašper Kolenc in Miha Mlakar, ki že žanjeta uspehe v Silicijevi dolini.

več...
Mariborčani v svetlo prihodnost

V organizaciji GEA College - Fakultete za podjetništvo je potekalo tradicionalno 22. državno tekmovanje Mladi podjetnik. Na tekmovanju je slavila ekipa Srednje elektro-računalniške šole Maribor.

več...
Od Stormtrooperja do Iron Mana

Jan Strmšek je študent medijskih komunikacij na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, ki se ukvarja z mnogim nepoznanim hobijem po imenu cosplay.

več...
S konopljo do zdravega življenja

V petek zvečer je Klub mariborskih študentov v Pisarni za nas pripravil zanimivo predavanje, ki naslavlja aktualne teme o konoplji. Govora je bilo o vplivih kanabinoidov na telo, uporabi v namene zdravljenja, legalizaciji ter regulaciji.

več...