ŠDB v Črni prejela plaketo

Na prazniku občine Črna na Koroškem podelili plakete. Med prejemnicami je bila tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), in sicer za projekt Študentska delovna brigada.

več...
Študenti nad rakave celice

Cosylab, visokotehnološko podjetje, ki razvija programsko opremo in elektroniko za napredne sisteme, je med 10. in 13. julijem že drugič gostilo mednarodno poletno šolo za študente.

več...
Oblike socialne pomoči za študente

Če med študijem nimaš časa za študentsko delo in si med redkimi nesrečneži, ki ne prejemajo nobene izmed štipendij, se verjetno prebijaš iz meseca v mesec. Spodaj smo zapisali nekaj oblik socialne pomoči, ki so ti na voljo.

več...
Freckling

Poletje za marsikoga pomeni dopust, vroče dni, sončenje, morje, glasbene festivale in ležerno uživanje. Med vsem tem pa prinese tudi mnogo zaljubljenosti, tako imenovanih poletnih romanc.

več...
Lov na stanovanje

Zadnja dva meseca konstantno kolebam med dvema občutkoma – pričakovanjem in razočaranjem. Zakaj? Ker iščem stanovanje. Na začetku precej vznemirljiva dogodivščina se je sprevrgla v mojo osebno nočno moro.

več...
Jej sveže in lokalno

Projekt Nakupujmo skupaj v organizaciji Društva Eko tim deluje kot vmesni člen med slovenskimi pridelovalci hrane in kupci, ki si želijo na svoji mizi sveže in lokalno pridelane izdelke.

več...
Poletno branje #5

Tokrat predstavljamo delo izpod rok doktorice s Filozofske fakultete Univerze v Mariboru – Šivje. Na drugi strani pa je delo, ki je bilo prvič izdano leta 1985 in se je ponovno množično vrnil na knjižne police – Deklina zgodba.

več...
V petek gremo ven - za zdravje!

Socialno aktivni najstniki so bolj zdravi kot njihovi osamljeni kolegi. To se kaže na področjih, kot so teža, krvni tlak in ravni stresnega hormona.

več...
Obalkanje od A do Ž

Obalkanje ali »coasteering« predstavlja idealen način za raziskovanje krajev, ki jih sicer ne bi kar tako videli. Bodimo realni, koliko časa bi v resnici preživeli na skalah ob morju?

več...
Let's Guide na voljo v več jezikih

Projektni partnerji mednarodnega strateškega partnerstva na področju izobraževanja odraslih »Let's Guide«, katerega aktivnosti v Sloveniji vodi Univerza v Mariboru, so vzpostavili platformo za spletno usposabljanje bodočih podjetnikov.

več...
6 rezervnih karier, če pogoriš na izpitih

Samo še nekaj dni nas loči od soočenja z izpitnim obdobjem. Naše znanje, telo in psiha bodo spet postavljeni pred ultimativni test. V zraku se širi rahla panika in začenja se predkrizno obdobje premlevanja o smislu življenja in študija.

več...
TOP 10 skladb tega tisočletja

Revija The Rolling Stone je s pomočjo glasbenikov, producentov in kritikov ustvarila lestvico najboljših in najvplivnejših skladb tega tisočletja. Kako so nastale in zakaj so danes kultne?

več...
Ohlapne spodnjice – hitrejše spočetje

Pri moških, ki nosijo ohlapnejše spodnje perilo, je število spermijev večje, višja pa je tudi koncentracija sperme, kot pri tistih, ki nosijo oprijeto perilo, so ugotovili ameriški znanstveniki.

več...
Tretjič zaplavajo v rujni kapljici

Bliža se poletje in močno zimsko hrano smo zamenjali za lahke in sveže poletne jedi. Ko odhajamo na zasluženo počivanje in uživanje ob morskem zraku, velikokrat zamenjamo tudi hrano.

več...
Nauči se kodiranja in inovativnosti!

Zavod Ypsilon vabi na CODE.INNOVATE.CONNECT projekt, ki ga organizira skupaj s SAP Slovenija. Projekt je zasnovan v treh delih, mladi od 16. do 30. leta pa se lahko udeležijo enega ali več sklopov dogodka.

več...
Natečaj za zaključna dela

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu objavlja XVII. nagradni natečaj za diplomska, magistrska in doktorska dela na temo Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu.

več...
V UKC Maribor nemoteno kljub gradbišču

V Mariboru bodo v ponedeljek začeli z gradnjo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici, ki naj bi trajala predvidoma do konca prihodnjega leta. V času gradnje bodo tam zaprte ceste in spremenjene avtobusne proge.

več...
Nova sladica Dragon's Breath je lahko nevarna

Nevarne so lahko tudi sladice, še posebej če so prelite s tekočim dušikom. Dragon's Breath je ena izmed njih, povzroči pa lahko hude opekline rok, ustne votline ali celo oči.

več...
Med neznančevimi rjuhami

S prihodom v univerzitetne klopi se za mnoge novopečene bruce začnejo leta odkrivanja samega sebe, intelektualnih izzivov in neprespanih noči ob pisanju seminarskih nalog.

več...
Do stanovanja s Kamrico

Študenti, ki jim ne bo uspelo priti do proste postelje v študentskem domu, lahko sobo ali stanovanje pravočasno poiščejo preko storitve KAMRICA. Najemnikom in najemodajalcem je na voljo tudi brezplačna pravna pomoč.

več...