Po Mariboru se je spet rolalo

Okoli tristo ljubiteljev rolanja se je v nedeljo popoldan odrolalo po Mariboru. Ne po pločnikih, ampak po cestah. Že štirinajstič je potekala največja rolerska prireditev v Sloveniji – ZZrolano mesto.

več...
Maribor skozi objektiv

V Mariboru poteka prvi Festival fotografije s poudarkom na avtorski fotografiji. Osredotočiti se želi na vse generacije fotografov ter tako predstaviti tudi kontinuiteto kakovostnega medija pri nas.

več...
Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat

26. september je evropski dan jezikov. Ob tej priložnosti po vsej Sloveniji ponovno poteka projekt Pogovori se z menoj, kjer se lahko mimoidoči s sodelujočimi pogovorijo v enem izmed tujih jezikov.

več...
Maribor občudovan tudi na Kitajskem

V mestu Zhengzhou, glavnem mestu kitajske province Henan, bo v prihodnjih mesecih v sklopu razstave krajinskih ureditev Garden Expo na ogled paviljon mesta Maribor. Objekt je nastal zamisli arhitektke Mateje Katrašnik.

več...
Na kavi s telefonskim zaslonom

Zagotovo ima vsak kakšnega kolega, prijatelja, znanca, ki je nenehno z nosom nalepljen za zaslon. Morda pa ste ta oseba vi? Ste zato socialno nevešči?

več...
Študentska zmešnjava za bruce

Na začetku poletja je Univerza v Mariboru objavila interni oblikovalski natečaj za idejno rešitve, ki bo krasila majico vseh bruck in brucev Univerze v Mariboru generacije 2017/2018. Odziv študentov je bil velik, prispele so mnoge kreativne oblikovalske ideje.

več...
Pustolovščina, kjer si ti v glavni vlogi!

Pobeg iz zaklenjene sobe je nora pustolovščina, popoln odklop in obenem najbolj zabaven trening za male sive celice, kar si jih lahko zamisliš! Če še nisi odigral escape room igre, zamujaš ogromno!

več...
Izzivi pri študiju, posebne potrebe?

DŠIS je nevladna organizacija, ki združuje invalidne študente vseh študijskih smeri in stopenj. Zagotavlja podporo, ki omogoča enakopravnejše vključevanje v študijske in obštudijske dejavnosti.

več...
Brezžični z Gotoky

Ekipa Gotoky, ki razvija inovativno rešitev za brezžično komunikacijo s pametnimi mobilniki, je na platformi za množično financiranje Kickstarter v enem dnevu dosegla zadani cilj 20.000 evrov.

več...
Sleep for Peace v Sloveniji

V času med Svetovnim dnevom miru in Svetovnim dnevom turizma bo Popotniško združenje Slovenije v sodelovanju s Hostelling International, sodelovalo v kampanji »Sleep for Peace«, katere namen je ozavestiti širšo javnost o pomenu miru.

več...
Za volanom #BrezMobilca

Ob Evropskem tednu mobilnosti je mednarodna avtomobilistična zveza FIA začela kampanjo #ParkYourPhone, ki se ji s sloganom #BrezMobilca pridružuje tudi Avto-moto zveza Slovenije (AMZS).

več...
Mladi za Maribor, Maribor za mlade

Festival Mladi Maribor ponovno prihaja v začetku šolskega in študijskega leta. Številne aktivnosti, namenjene predvsem mladim, željnim novih raziskovanj, izkušenj in navdihov, se bodo zvrstile od 22. septembra 2017 do 14. oktobra 2017.

več...
Akcijski načrt za raznolikost in kakovost

S sprejetjem ljubljanskega akcijskega načrta se je v Cankarjevem domu v Ljubljani končal tridnevni svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki se ga je udeležilo več kot 500 udeležencev iz 107 držav.

več...
Solidarnost, ne sovražnost

21. septembra obeležujemo evropski akcijski dan boja proti sovražnemu govoru naperjenem proti muslimanom, ki poteka v okviru mladinskega gibanja Sveta Evrope »Ne sovražnemu govoru«.

več...
Vozovnice IJPP v prodaji!

Začenja prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), s katerimi je študentom, dijakom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočen dostopnejši javni prevoz do šole.

več...
Rapersko učenje za življenje

Skozi obdobja je rap zavzemal različne družbene vloge. Od garažnega gibanja, če mu lahko tako rečemo, se je razvil v najbolj razširjeni glasbeni žanr na planetu.

več...
Moje mesto, mesto športa

Mestna občina Maribor je pridobila naziv Evropsko mesto športa 2018. S tem si v mestu obetajo povečanje zanimanja za športno vadbo med občani in promocije Maribora kot športno-turistične destinacije.

več...
UKM testno ponuja nove e-vire

Univerzitetna knjižnica Maribor v septembru in oktobru 2017 ponuja in koordinira testni dostop do informacijskega vira De Gruyter Online – znanstvene revije v polnem besedilu.

več...
LEGO robotika kot znanje prihodnosti

Inštitut 4.0 je v Ljubljani pred kratkim odprl Center LEGO robotike. Gre za prvo inštitucijo v Sloveniji, ki je namenjena LEGO robotiki in bo mladim postregla z znanji prihodnosti.

več...
Kaj si pa ti sanjal?

O pomenu sanj je veliko napisanega. Pa vendar je vse zelo skrivnostno. Starodavna ljudstva so o sanjah ustvarila pravo znanost, ki pa smo jo ljudje v modernem času pozabili. A sanje so kljub temu še vedno pomembne.

več...