Pire, pivo in želve

Uredniške večerje je skušal prekašati snemalec. Pogumno.

več...
Napake na prvem zmenku

Neprijetna tišina, polna usta hrane v napačnem trenutku ali želja po dokazovanju? Prvi zmenek je zaradi nervoze lahko popolna polomija.

več...
Poleti sem v Ameriki!

Kako priti do poletnega dela v ZDA, izkušenj in nepozabnih doživetij sta nam na Štuku predstavila Anica Vodnik in Klement Perko iz agencije STA potovanja. Kot sta poudarila, delo v ZDA nikogar ne razočara.

več...
6. kolo študentske futsal lige Eat smart

Za nami je 6. kolo Študentske futsal lige Eat smart. Zanimivo se odvijajo boji, najboljše ekipe pa se bodo v maju pomerile v finalu in se tako potegovale za denarni nagradni sklad v višini 1500€.

več...
Učenje podnevi ali ponoči?

Odpisali smo še zadnje kolokvije, sedaj pa je tu izpitno obdobje, ki marsikomu povzroča preglavice. Naj se učim iz knjige ali zapiskov? Koliko časa potrebujem za učenje? Naj se učim podnevi ali ponoči?

več...
Dodatna izobraževanja – muka ali korist?

Kakšna je pravzaprav razlika med formalnim in neformalnim izobraževanjem? Kaj pridobim v procesu formalnega in kaj v procesu neformalnega izobraževanja? Mi dodatna izobraževanja sploh koristijo?

več...
Slovenci končali na drugem mestu

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petem krogu svetovnega prvenstva v Franciji v Metzu izgubila s Španijo s 26:36 (10:18) in osvojila drugo mesto v skupini B.

več...
Pesnica, slamerka in še kaj

Pogovorni večeri Mlade glave mislijo so odlična priložnost spoznati nekoga drugače, kot bi ga sicer. Ali spoznati nekoga, ki ga drugače sploh ne bi.

več...
Nova pridobitev za UKM

Nov optični bralnik in usmerjevalni sistem sta novi pridobitvi za Univerzitetno knjižico Maribor in seveda tudi za vse študente, ki jo obiskujejo.

več...
Visoko priznanje za Medicinsko fakulteto

Dekan Medicinske fakultete Univerze v Mariboru prof. dr. Ivan Krajnc je prejel priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2016 za vizionarsko in komunikacijsko vlogo pri ustanavljanju in delovanju.

več...
Alica v Cankarjevem domu

English Student Theatre II. gimnazije Maribor je že tradicionalno s svojim muzikalom gostoval v Cankarjevem domu v Ljubljani.

več...
Zveza ŠKIS razpisuje prosto mesto

Zveza ŠKIS razpisuje prosto mesto za člana Odbora za Visoko šolstvo na Zvezi ŠKIS. Delo bo zajemalo dinamično sodelovanje v manjšem delovnem timu na področju visokega šolstva.

več...
Neenakost za mlade raziskovalke

Slovenske raziskovalke opozarjajo na nesorazmerja in neenakosti pri financiranju znanstvenoraziskovalnega dela. Na začetku kariere imajo vse manj možnosti za pridobitev projekta.

več...
FOKUS FF odprl raznovrstna vprašanja

Na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru je osem profesorjev predstavilo izsledke svojih raziskav, s katerimi bi pritegnili morebitne dijake in predstavili študentom delo svojih raziskovanj.

več...
Zdrava prehrana med izpiti

Za študente je pred vrati najbolj stresen del leta, izpitno obdobje. Neprespane noči, cisterne kave in drugih poživil ter nezdravi prigrizki in hitra hrana, da se lahko čim prej vrnemo h gradivu …

več...
Vse rožice na Štuku

S pesmijo Za prijatelje so koncert začeli. S Ti moja rožica so tam nekje, v sredini, nadaljevali. Vmes, med koncertom, pa poskrbeli, da so študenti močno plesali.

več...
Instagram obožuje heroje

Izbrane so zmagovalna in dve drugouvrščeni fotografiji mednarodnega Instragram natečaja #HeroesWeLove! Med 33 finalisti je zmagala fotografija avtorice @cholpon.zhanadyl.

več...
O navdušenih pilotih

Ekipa MedicoApps je izdelala prestižno ročno uro za pilote, ki je hkrati tudi prvi nadzorni sistem na svetu, ki meri njihovo psihofizično stanje med letom.

več...
Želi si videti in doživeti cel svet

Pa ne samo to. Barbara je aktivna na številnih področjih. Je soavtorica projekta Fajn se mamo – z rokami klepetamo in članica društva AEGGE. Obožuje potovanja in vse kar je povezano s športom.

več...
Izziv: en mesec brez alkohola

Januar in februar sta popolna meseca za tovrstni izziv. Marca so temperature zunaj, ki nas vlečejo ven, še nekako zmerne, potem pa se tako ali tako začne pomlad.

več...