Večer v znamenju Noči knjigarn

Pod okriljem Društva slovenskih založnikov bo potekala Noč knjigarn. Kar nekaj knjigarn bo ponudilo svoj program z literarnimi pogovori in predavanji ter glasbenimi, plesnimi in kulinaričnimi dogodki.

več...
Razpis za sofinanciranje športnikov UM

Univerza v Mariboru (UM) ponovno odpira razpis za študente s statusom športnika. Prejšnji se je zaključil 5. maja, tokratni pa je odprt do 10. julija 2017.

več...
Prevajanje in migracije

V okviru programa CEEPUS, Oddelek za prevodoslovje, že peto leto uspešno vodi in koordinira mednarodno mrežo TRANS (medkulturna komunikacija in prevajanje) v kateri sodeluje 19 univerz iz 12 držav.

več...
Informiranje mladih na nacionalni ravni

Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS) je v sodelovanju z Uradom RS za mladino organiziralo nacionalni posvet na področju informiranja mladih. Govorili so o informiranju mladih na nacionalni ravni.

več...
Predstavi svojo podjetnost

Mlade podjetnice in podjetnike vabljeni k prijavi na natečaj MOSovi podjetni talenti 2017. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti je dogodek, s katerim so številni podjetniki navezali prve stike in začeli uspešno poslovno pot doma in v tujini.

več...
Kako napisati dober življenjepis?

Lov na delo po končani diplomi še nikoli ni bil tako težak kot danes. Za seboj študentje še nimamo ogromno izkušenj, zato je še toliko bolj pomembno kako se kadrovniku predstavimo.

več...
Dostopova večerja: piknik edicija

Tokrat se je naša ekipa s praznimi trebuščki (kot nam je bilo naročeno) in z dvema avtoma odpeljala v Celje. Tam nas je pogostila Neja in raznežil njen kosmatinec Fredi.

več...
Ob pivu mi res prija cigareta

Zakaj ob popivanju ljudje tako radi skadijo cigareto … ali 26 cigaret preveč?

več...
V Mariboru počastili praznik glasbe

Na najdaljši dan v letu je več kot 700 mest zaživelo ob prazniku glasbe. Med njimi je bil letos prvič tudi Maribor, kjer se je raznolikim glasbenim ritmom prepustila Poštna ulica

več...
Nova dimenzija uporabe QR kod

Odslej bodo Slovenci lahko še lažje podprli dobrodelne projekte, ki potrebujejo pomoč. Na slovenskem trgu se je namreč pojavila rešitev MBILLS QR kode, ki omogoča doniranje sredstev.

več...
Postanimo humanitarni

Odvil se je lokalni posvet Ključ do vključenosti v prostorih Infopeke; s kom, s čim in kako. Raznovrstne nevladne organizacije so prišle predstavit svoje delo s pozitivno naravnanostjo, a tudi s številnimi težavami, na katere naletijo ob delu.

več...
Združeni za večjo prometno varnost

Na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor predstavili projekt s katerim se je skozi zgodbe oseb, ki so utrpele hude telesne poškodbe v prometnih nesrečah, ozaveščalo o pomenu prometne varnosti.

več...
Summer Fest Radlje

Summer fest Radlje je večdnevni glasbeni festival, ki se bo odvil ob Vodnem parku v Radljah ob Dravi. V treh dneh bo nastopilo več kot 20 glasbenikov in glasbenih skupin, poskrbljeno bo za bogat dnevni program.

več...
Motiviraj se za učenje!

Smo v izpitnem obdobju, času ko se samo še učimo, vzdihujemo nad gorami snovi, ki je ne bomo mogli predelati in se pogrezamo vedno globje v obup. Bolj kot jok je primerna motivacija. Le kako do nje?

več...
Kaj pa boš ti bral poleti?

Pri Mladinski knjigi so predstavili romane za poletno branje: Knjigo o Baltimorskih, E-romanco, Hrumenje časa, Sedmo funkcijo jezika, Za oženit in mladinski roman Shermana Alexiea o indijanskem najstniku.

več...
Največji superračunalnik na svetu

Družba Lenovo je superračunalniškemu centru v Barceloni dostavila največji na Intelovih procesorjih naslednje generacije temelječ superračunalnik na svetu.

več...
Prostovoljci leta so …

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje mladinskih organizacij, ki deluje na nacionalnem nivoju, je pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, izvedel zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2016.

več...
Natečaj za najboljši Mem

Društvo za nenasilno komunikacijo v okviru vseevropske kampanje Korak naprej/Step up organizira natečaj za najboljši mem.

več...
Si za noro noč v Kopru?

Izkoristi priložnost! Podoživi Slovensko obalo na drugačen način, z udobno namestitvijo v Hostlu Villa Domus in uživaj številne ugodnosti, ki jih ta ponuja!

več...
Nove priložnosti za oblikovalce

Graphic Matters in Mednarodni festival kratkih filmov SHOTS razpisujeta natečaje za mlade, nadarjene oblikovalce. Pri obeh natečajih je potrebno oblikovati plakat.

več...