ŠOUM |  Smic.si |  Študentska delovna brigada |  TutorŠOUM |  Problemani.si |  Litera |  Zavod PIP |  Zdrava Zabava |  KUD Študent |  ŠTUK |  KŠDDM |  BEST |  Dijaška skupnost Maribor |  Zavod za mladinsko popotništvo |  Šourock |  Solidarnostni sklad
Domov > Novice > > Medijski dan 2010

Medijski dan 2010

19.6.2010 16:23:50

Študentje študijskega programa Medijske komunikacije so 17. 6. 2010 odlično izvedli Medijski dan – dan, v katerem so prišli na račun vsi tisti, ki jih zanimajo stvari povezane z mediji , oblikovanjem, fotografijo, …

Program je potekal po naslednjem urniku:

10:00 Otvoritev razstave
10:15 Okrogla miza: Služba me išče
11:30 Projekcije filmov
13:30 Predstavitve proizvajalcev
14:45 Projekcije filmov
16:15 Predavanje Maje Malus
17:15 Predavanje Nenada Cizla
18:30 Uradni zaključek
20.00 Zabava v Jazz klubu Satchmo

Medijski dan se je ob 10h torej začel z otvoritvijo razstave na katerem so razstavljena grafična in fotografska dela študentov zaključnih letnikov. Na razstavnih panojih je moč videti razvoj dela od vaj z osnovnimi grafičnimi elementi pa vse do izdelkov za pravega naročnika (SNG Maribor).

Z okroglo mizo: Služba me išče so gostje govorili o tem, kaj se zgodi, ko zapustimo varen status študenta in se podamo na lov za službo. Iztočnica debate je bil profil medijskega komunikologa in inženirja medijskih komunikacij, ki nam ga je predstavil Inštitut za medijske komunikacije.

Gostje okrogle mize so bili:
- prof. dr. Tatjana Welzer Družovec, predstojnica Inštituta za medijske komunikacije
- prof. dr. József Györkös, državni sekretar na MVZT in profesor na Inštitutu za medijske komunikacije
- Boris Cizl, direktor oglaševalske agencije Mediamix
- Srečko Trglec, odgovorni urednik Radio Slovenia International
- Ajda Gregorčič, samozaposlena diplomantka medijskih komunikacij
- Igor Selan, novinar in izredni študent medijskih komunikacij

Projekcije filmov  so potekale v sodobno opremljeni predavalnici Alfa. To so bile projekcije kratkih dokumentarnih filmov, ki so jih v iztekajočem se študijskem letu ustvarili študentje zaključnih letnikov.Ob predstavitvi podjetij Apple in Canon v avli objekta G2 sta podjetji imeli kasneje tudi predstavitvi v učilnicah. Tako je Apple predstavil ključne prednosti Mac OS X, kratek pregled uporabnih funkcij programov iLife '09 in programa za izdelavo predstavitev, Keynote '09.

Canon pa je zastopal predavatelj Veljko Jukič, ki slovi kot svetovni popotnik, a predvsem odličen poznavalec formule 1, katero kot reporter spremlja že polna tri desetletja. Njegova največja ljubezen je vendarle fotografija, a je v tem obdobju deloval že na vseh novinarskih področjih, tudi kot novinar in urednik, TV voditelj, producent in celo napovedovalec na mednarodnih športnih prireditvah.

Po drugem delu predvajanja kratkih dokumentarnih filmov sta sledili še dve predavanji  - predavanje Maje Malus, ki je predstavila produkcijo dokumentarnih filmov danes ter predavanje Nenada Cizla, oblikovalca, ilustratorja, ki že vrsto let soustvarja dogajanje na področju ilustracije in grafičnega oblikovanja v Mariboru in drugod po Sloveniji. Njegova številna dela so bila nagrajena s strani najvidnejših organizacij s področja grafičnega dizajna, vizualnih komunikacij in ilustracije.

Po uradnem zaključku pa se je dogajanje preselilo v Jazz klub Satchmo, kjer se je odvijala multimedijska zabava, na njej pa so tudi podelili nagrade obiskovalcem Medijskega dne, ki so v sklopu ocenjevanja del sodelovali v nagradni igri.

N
aj se Medijski dan odvije tudi drugo leto so želje nas, Dostopovcev in verjamemo, da tudi vseh obiskovalcev odlično izvedenega projekta na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Nekaj utrinkov z Medijskega dne si lahko ogledate v naši fotogaleriji, prav tako vabljeni k ogledu video prispevka.

Medijski danVeč o Medijskemu dnevu pa na njihovi spletni strani.


 Klemen GOR
ENŠEK      Klemen GORENŠEK      Matej GOZNIKOddaj svoj komentar: