Novice

Bojan Emeršič popestril Medijski dan na FERI-ju

Kaj pomeni beseda kreativnost? Kje se prične ljubezen do nastopanja? Kako se razvijajo dobre ideje? Vse to in še več smo izvedeli včeraj na Medijskem dnevu FERI.

Včeraj je na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko (FERI) potekal Medijski dan, ki je čez dan gostil številne goste, z nami pa se je podružil tudi Bojan Emeršič. Letošnja tema Medijskega dne se je vrtela okoli kreativnega in produkcijskega procesa. Predavali so številni strokovnjaki s področja medijskih komunikacij, ogledali smo si film Omrežje, pogovarjali pa smo se tudi z mladimi talenti.

Vse skupaj se je pričelo z uvodnimi pozdravi, nato pa so sledili pogovori z znanimi filmskimi režiserji, pogovarjali smo se tudi s študentskimi ustvarjalci filma Omrežje. Po končanem dnevu je sledil tudi uraden afterparty v Baru Coda na Vetrinjskem dvoru.

Največ obiskovalcev je privabil pogovor z Bojanom Emeršičem, znanim gledališkim in televizijskim igralcem. Pogovarjali smo se o njegovih začetkih, o življenju, nekdanjih ciljih in trenutnih uspehih. Kje se je vse sploh začelo?

Slišali smo govore številnih strokovnjakov.

˝Bojan, ti boš igralec!˝

Besede, ki jih Bojan Emeršič iz svojega časa šolanja nikakor ne more izbrisati. S ponosom pove, da se je takrat, ko je bil še majhen, naučil celotno delo Krst pri Savici. To delo je kot največji pesnik predstavil svojim sošolcem. V tistih trenutkih je prvič spoznal, da uživa v nastopanju pred občinstvom. Z dnevom, ko je odkril igranje, drugih sanj ni imel več.

Pravi, da se v stvari v življenju nikoli ni zagnal, te so ga doletele same od sebe. Študij je zaključil leta 1991. Naslednje leto je postal član ljubljanske drame SNG. Takrat je že točno vedel, kaj zanj sledi v prihodnosti. Vse njegove dolgoletne sanje so se mu tudi izpolnile.

V gledališču je igral že v času šolanja, čez čas pa je prevzel tudi vloge na televiziji. Ko razmišlja o vlogah, ki jih je odigral v številnih slovenskih filmih, se nasmeji. Pravi, da so ga vsa življenjska doživetja nekaj naučila. Med pogovorom smo spoznali, da lik Zmage Batina predstavlja prav posebno zgodbo. Gre namreč za poved skozi njegovo življenje v Mariboru.

Veliko smo se tudi smejali.

Gledališče ali televizija?

Bojan Emeršič pove, da rad dela v gledališču. Gre namreč za poglobljeno delo, ki zahteva veliko razmišljanja. Gledališče je vedno nosil globoko v srcu. Seveda pa je ponosen tudi na svoje uspehe na televiziji.

Zase pravi, da je preprosta duša. Ne uporablja socialnih omrežij. Pove tudi, da je tehnologija zelo koristna stvar, a da se na njo ne smemo preveč navezati. Kakor nam ta lahko koristi, nam lahko tudi škoduje.

˝Misli nase in ne na kaj drugega˝

To so besede, s katerimi se je poslovil. »Ne sledite denarju, temveč svojim lastnim interesom in ciljem. Sledite temu, v čemer ste dobri in kar vam uspeva,« je zaključil.

Iva KNEZ
Marcel VRBNJAK

Iva Knez

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button