NoviceŠport

Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu in odbojki

Prizorišče je pripravljeno, študentje so ogreti. Naj se Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu in odbojki prične!

Žoge so zloščene, študenti pripravljeni. V enem kotu Univerza v Ljubljani, v drugem Univerza v Mariboru, tretji pa je rezerviran za Univerzo na Primorskem. Naj se Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu in odbojki prične!

Mreže so napete – naj se igra odbojka

Stene dvorane na Vrbanski so pokale. Tokrat ne po šivih, marveč so se stene tresle od številnih odbojkarskih žog, ki so s polno energije letele po zraku. Tako študentke kot študenti so se namreč pomerili na Državnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki. Nasproti so si stali študenti Univerze v Mariboru, Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.

Na eni strani telovadnice so tekmovanje otvorile Ljubljančanke in Primorke, na drugi so se Mariborčani pomerili proti Primorcem. Mariborski dečki so primorske rojake prepričljivo ugnali z 2:0, Ljubljančanke pa so z enakim rezultatom premagale Primorke. Primorke so se nato spopadle s svojimi sestrami Štajerkami, a so znova doživele poraz. Medtem so na drugem koncu dvorane Ljubljančani slavili zmago nad Primorci. Zadnji tekmi sta tako na ženskem kot na moškem koncu potekali med Mariborčani in Ljubljančani.

Primorke so svojo tekmovalno pot končale na tretjem mestu.

V UŠC-ju pa se brca (žogo, se razume)

Medtem, ko so se odbojkaši merili pod Kalvarijo, so se nogometaši v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja pomerili v futsalu. Tekmo so otvorili nogometaši iz Ljubljane, ki so se pomerili s Primorci. Sledila je tekma med vedno kolegialnimi Mariborčani in Primorci. Državno univerzitetno prvenstvo v futsalu pa se je zaokrožilo z zadnjo tekmo, ki je v Sloveniji bolj poznana pod imenom “večni derbi” – pomerili so se namreč Ljubljančani in Mariborčani.

Ljubljančani so na prvi tekmi prepričljivo ugnali Primorce.

Kje drugje kot na Štuku

Kje drugje pa se bolj spodobi zaključiti univerzitetno prvenstvo in podeliti nagrade kot naravnost v študentski dnevni sobi. Štuk je tako gostil zmagovalce, ki so si pred podelitvijo privoščili še nekaj za pod zob in nekaj za po grlu.

Tretje mesto v ženski odbojki je tako odnesla Univerza na Primorskem. Univerzi v Mariboru je pripadalo drugo, Univerzi v Ljubljani pa prvo. Primorski dečki so v obojki prav tako zasedli tretje mesto, a so se Mariborski dečki povzpeli na prvo, Ljubljanskim pa je pripadlo drugo mesto. Ko pa gre za futsal, je tudi večni derbi znova dobil svojega zmagovalca. Primorcem je znova pripadal bron, Mariborčani pa so odločno dobili derbi in si prislužili pokal. Ljubljančanom je tokrat pripadalo srebro.

Mariborski nogometaši so imeli na Štuku priložnost slaviti svojo zmago.

Marina BAJIĆ
Marcel VRBNJAK
ikona snemalec Dejan ZVONAR

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button