20. Dnevi varstvoslovja in inavguracija dekana FVV UM

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

20. Dnevi varstvoslovja in inavguracija dekana FVV UM

11/06/2019 @ 08:00 - 12/06/2019 @ 17:00

Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira 11. in 12. junija 2019  tradicionalne20. Dneve varstvoslovja, nacionalno konferenco znanstvenikov in strokovnjakov s področja varnosti. V štirinajstih tematskih sekcijah in na petih okroglih mizah bo prispevke predstavilo več kot sto govorcev. Prispevki odpirajo obsežen nabor vprašanj varstvoslovnega raziskovanja.

Srečanje je namenjeno strokovnjakom, ki se v policiji, na ministrstvih za notranje zadeve, obrambo ali pravosodje, v carini in v ostalih delih državne uprave, v zasebno varnostnih in detektivskih agencijah, v lokalnih skupnostih ali v gospodarskih družbah ukvarjajo z vprašanji varnosti, varovanja, torej z vsebinami, ki spadajo v okvir varstvoslovja. Dnevi varstvoslovja so tudi čas za srečanje diplomantov Fakultete za varnostne vede.

Cilj konference je predstaviti najnovejša varstvoslovna spoznanja in raziskovalne ugotovitve, primere dobre prakse ter primere uspešnih prenosov znanj v prakso, omogočiti neposreden stik med teoretiki in praktiki ter pospešiti razgrinjanje in reševanje aktualnih problemov na področju varstvoslovja.

Konferenca bo potekala v Kulturno-kongresnem centru Dolenjske Toplice, 11. in 12. junija 2019.

V sklopu konference bo potekala tudi slavnostna inavguracija dekana Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, izr. prof. dr. Andreja Sotlarja, ki bo v torek, 11. junija 2019 ob 11. uri, kjer bosta navzoče nagovorila prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru in g. Franc Vovk, župan občine Dolenjske Toplice.

Po inavguraciji bo sledila otvoritev konference, kjer bo slavnostni govornik Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve RS. Udeležencem konference se bo v popoldanskem času prvega dne programa pridružila varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer.

Podrobnosti

Začetek:
11/06/2019 @ 08:00
Konec:
12/06/2019 @ 17:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Fakulteta za varnostne vede Univerza v Mariboru
Kotnikova ulica 8
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close