4. mednarodna konferenca NANOAPP 2019

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

4. mednarodna konferenca NANOAPP 2019

03/06/2019 @ 08:00 - 06/06/2019 @ 17:00

NANOAPP konferenca je znanstveno srečanje priznanih in uglednih raziskovalcev, znanstvenikov, strokovnjakov in gospodarstvenikov na področju nanomaterialov in njihovih aplikacij. Gre za četrto mednarodno konferenco Nanomateriali in aplikacije – Nano4Circularity pod okriljem Inštituta za okoljevarstvo in senzorje in Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru. Odvijala se bo med 3. in 6. junijem 2019, v Hotelu Slon, Ljubljana.

Znanstveni komite sestavlja 27 vrhunskih strokovnjakov iz 15 držav. Pričakuje se 150 udeležencev iz znanstvene in gospodarske sfere. Znanstvenikom in industriji bo tako omogočen forum za predstavitev najnovejših raziskav in naprednih odkritij na področju nanomaterialov in njihovih aplikacij, s poudarkom na krožnem gospodarstvu. Na srečanju bodo svetovno priznani znanstveniki s področja sinteze novih nanomaterialov in njihove uporabe v energetiki, okolju in tudi hrani, senzoriki, medicini, biotehnologiji, tekstilstvu. Velik poudarek bo prav tako na podajanju informacij o vplivu nanomaterialov in nanotehnologij na okolje in zdravje ljudi.

V okviru NANOAPP 2019 bo posebna pozornost posvečena sekciji Nano4Circularity, ki bo namenjena izmenjavi idej priznanih in uglednih raziskovalcev, znanstvenikov in strokovnjakov na področju krožnega gospodarstva za recikliranje kovin, redkih zemelj, voda z uporabo nanotehnologij. V okviru mednarodne konference NANOAPP 2019 –  Nano4Circularity se bodo udeleženci seznanili z aktualnimi problemi plastike/mikroplastike in načinov njihovega reševanja. Govorili bodo tudi o tekstilnih odpadkih in priložnostih, ki jih njihova kemijska razgradnja ponuja.

Znanstvenikom in industriji bo tako ponujen forum za diskusijo in povezovanje s področja krožnega gospodarstva. Prav takšnemu povezovanju bo namenjena okrogla miza ”Nanomaterials and Applications”, (ki bo v ponedeljek, 3. 6. 2019 ob 12. uri), kje bodo izpostavljeni problemi prenosa nanomaterialov na področje GOSPODARSTVA. Na okrogli mizi bodo sodelovali tako znanstveniki kot predstavniki industrije.

Do sedaj so sodelovanje potrdili:

  • prof. dr. Masahide Takahashi, Japonska,
  • prof. dr. Stephane Parola, Francija,
  • prof. dr. John Bartlett, Avstralija,
  • prof. dr. Vadim Kessler, Švedska,
  • ga. Martina Knavs, Center za Nanotehnologije, Slovenija,
  • prof. dr. Dragan Mihailovič, IJŠ Slovenija,
  • ga. Doroteja Zlobec, MIZŠ Slovenija,
  • ga. Dijana Madžarac, MGRT, Slovenija.

Konferenca NANOAPP 2019 je namenjena gospodarstvenikom, raziskovalcem, študentom, znanstvenikom, ki jih zanima krožno gospodarstvo ter nove priložnosti, ki jih ponuja sinergija nanotehnologij in gospodarstva kot pomembna oblika poslovnosti za naslednje obdobje.

Več o konferenci na http://nanoapp.ios.si/ in v pripetem programu.

Vljudno vabljeni!

Podrobnosti

Začetek:
03/06/2019 @ 08:00
Konec:
06/06/2019 @ 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Hotel Slon
Slovenska cesta 34
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close