Angato Fo

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Angato Fo

06/12/2019 @ 19:00

Angato Fo

Koncert afriških tradicionalnih melodij.

Zasedba vrhunskih ustvarjalcev v glasbi je pripravila izbor predvsem zahodnoafriških tradicionalnih skladb, ki govorijo o življenju, smrti, ljubezni in sočutju.

Tina Sovič, duhovna popotnica in strastna raziskovalka lastnih dušnih prostorov, je glasbenica, ki ustvarja v različnih zasedbah, sodeluje v lutkovnih in plesnih predstavah, organizira festival Maribum Afriqui, vsako leto pa se vsaj enkrat odpravi na glasbeno izpopolnjevanje v zahodno Afriko, kateri je pripadna z vsem srcem.

Beno Soršak je vsestranski, žanrsko izjemno široko profiliran glasbenik, ki je že v zgodnji mladosti odkril svojo ljubezen do glasbe, s študijem Jazz kitare na konservatoriju v Celovcu pa se je odločil, da ji posveti svoje življenje.

Špela Huzjak je violinistka in pedagoginja, ki predano igra in uči ter veliko raziskuje. Vsestranska umetnica tudi sklada in sodeluje v različnih glasbenih zasedbah.

Dalanda Diallo je plesalka in pedagoginja gvinejskega rodu. Je tudi soustanoviteljica Kulturno umetniškega društva Baobab, ki deluje na področju afriške umetnosti ter soustanoviteljica afriškega pevskega zbora Sankofa. Skupaj so Angato Fo.

◊ Tina Sovič – tolkala, Beno Soršak – električna kitara, Špela Huzjak – violina, Dalanda Diallo – vokal
Gost: Ariel Vei Atanasovski

◊ Vstopnine ni.
◊ Več informacij: http://bit.ly/vilinsko_mesto

Festival Vilinsko mesto je skupni projekt organizacij Narodni dom Maribor, društvo Hiša! (Živa Dvorišča) in Zavod MARS Maribor.

Pokrovitelj Vilinskega mesta 2019: Zavarovalnica Sava
Program omogoča: Mestna občina Maribor

Podrobnosti

Datum:
06/12/2019
Čas:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vetrinjski Dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close