Dejan Nemčić: Hakuna Matata – doživi vsak trenutek

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dejan Nemčić: Hakuna Matata – doživi vsak trenutek

05/12/2019 @ 19:00

Hakuna Matata

Predavanje: HAKUNA MATATA – DOŽIVI VSAK TRENUTEK,
Predava: DEJAN NEMČIĆ (Hrvaška),
Četrtek, 5. 12. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor – večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).
PREDAVANJE BO V HRVAŠČINI!
—————-
“Kot najstarejša celina in zibelka civilizacije Afrika v vseh nas prebuja strah pred neznanim in skrivnostnim. Hkrati pa mnogi od nas želimo obiskati nekatere afriške države in spoznati njihov način življenja, a nam za to primanjkuje poguma. V okviru dobrodelne organizacije “Možemo zajedno”, ki deluje v pomoč brezdomnim otrokom in otrokom v državah tretjega sveta, smo sprožili velik dobrodelno izobraževalni projekt “Afrika možemo zajedno”, s katerim smo opremili afriške šole in zbirali donacije za zdravila proti malariji. Med drugimi dejavnostmi, povezanimi s tem projektom, smo dve leti zapored preživeli v afriških državah in obiskali Tanzanijo, Kenijo, Zanzibar Malavi, Mozambik. Sodelovali smo tudi pri gradnji nove šole v Afriki in sklenili veliko prijateljstev, otroci pa sodelujejo tudi pri izdelavi geografskih zemljevidov, ki jih nosimo v Afriko in otroke poučujemo o lepotah sveta.
Spoznali boste življenje ljudi v Afriki, kako živijo afriški otroci, kako so videti afriške šole in kako deluje njihov izobraževalni sistem, videli in slišali pa boste tudi zgodbe o afriških naravnih lepotah in naravnih parkih. Na ta način vas lahko tudi navdihnemo, da se sami odpravite na afriško celino, kjer lahko doživite najčudovitejšo pot svojega življenja. Predavanje vam bo povedalo, katere življenjske vrednote se lahko naučimo iz afriških primerov in zakaj se vsi na tej celini smejijo, ne glede na težave, bolezni in katastrofe.”
Dejan Nemčić
———————
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

Podrobnosti

Datum:
05/12/2019
Čas:
19:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Vetrinjski Dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close