Delavnica o sovražnem govoru

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica o sovražnem govoru

12/09/2019 @ 09:00 - 14/09/2019 @ 17:00

V sodelovanju z Media Diversity Institute iz Londona vas vabimo na brezplačno trodnevno delavnico o sovražnem govoru, ki se bo odvila med 12., 13. in 14. 9. 2019med 9.00 in 17.00 v prvem nadstopju t.i. upravne stavbe v KC Pekarna. Prijave na delavnico sprejemamo do 11. 9. na infopeka@infopeka.org.

Delavnica je namenjena vsem, ki se ob svojem delu srečujejo s sovražnim govorom. Udeleženke_ce delavnice želimo opremiti z znanjem o tem, kaj sovražni govor je in kaj ni, ter predstaviti orodja in načine soočanja in/ali zoperstavljanja sovražnemu govoru. Predvsem pa želimo vzpodbuditi čim bolj objektiven in učinkovit pristop k razumevanju ter soočanju s tem družbenim pojavom, predstaviti dileme razmejitve s konceptom svobode govora, pojav objektivno umestiti v pravno teorijo in prakso ter na temelju omenjenega predlagati možnosti in orodja soočanja in zoperstavljanja sovražnemu govoru.

Gostujoči predavatelji:

  • Andrej FERLINC, vrhovni državni tožilec svetnik, oddelek za kazenske zadeve, Vrhovno državno tožilstvo,
  • Boris VEZJAK, filozof, profesor na Filozofski fakulteti Maribor,
  • Bojan MUSIL, psiholog, profesor na Filozofski fakulteti Maribor.

Delavnico bo povezoval in vodil Borut Osonkar. Na delavnici bo zagotovljena tudi pogostitev.

Media Diversitiy Institute (MDI) je mednarodna in neodvisna nevladna organizacija, ki deluje na področju večanja medijskih svoboščin, s sedežem v Londonu. Delavnica poteka v sklopu projekta MDI, imenovanega New Neighbourghs. Več na http://www.media-diversity.org/en/.

Podrobnosti

Začetek:
12/09/2019 @ 09:00
Konec:
14/09/2019 @ 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close