Dub Club w/ Ras Mc Bean & Soulcraft (RS)

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dub Club w/ Ras Mc Bean & Soulcraft (RS)

28/11/2019 @ 21:00

Dub Club

💛 Live:
Ras Mc Bean & Soulcraft (Srbija)
Haris Pilton (SI)
Selektor Ohoroho

💚 Vstopnina: 8 € z rezervacijo na www.galahala.com, 10 € na dan koncerta

❤️ Music policy: roots reggae

///

28. november velja vpisati v vaše rdeče-rumeno-zelene koledarčke – Gala halo bodo zajele pozitivne vibracije, ki jih bodo prinesli Ras Mc Bean, Soulcraft, Haris Pilton z novim reggae albumom ter selector Ohoroho!

Srbski roots reggae bend Soulcraft je nastal leta 2013, sestavljajo pa ga muzičarji, ki že več kot dve desetletji negujejo in promovirajo reggae zvok v Beogradu. Navdih jim daje glasba 70′ in 80′ let prejšnjega stoletja, legendarni Burning Spear, Bob Marley, Peter Tosh, Steel Pulse, Misty in Roots in drugi.

Od samih začetkov pa do leta 2016 so bili Soulcraft povezani s Hornsman Coyotom, ki smo ga na odličnem koncertu v Gala hali imeli priložnost slišati slabo leto nazaj. Skupaj so posneli dva odmevna in odlično sprejeta albuma, ki sta jih katapultirala med najpomembnejše reggae izvajalce na področju nekdanje Jugoslavije ter jim omogočila nastope na večini reggae (in ostalih) festivalov v Evropi.

Leta 2017 so se našli z Ras Mc Beanom, reggae pevcem iz Georgetowna (Gvajana), ki trenutno živi in ustvarja v Parizu. Njegov album »Pack Up And Leave« (2004) je bil prepoznan kot eden najboljših evropskih reggae albumov tistega leta. Sodeloval je z glasbeniki svetovnega formata, kot so Sizzla, Turbulence, Dennis Brown in Luciano ter producenti Disciples, Bush Chemists in Jonah Dan.
Lansko leto so Ras Mc Bean & Soulcraft izdali svoj prvi skupni, odlično sprejeti album »Reggae on a Mission« (Ammonite Records).

🔊 https://ammoniterecords.bandcamp.com/album/reggae-on-a-mission

Pred njihovim težko pričakovanim koncertom pa se obeta še ena poslastica. Pionir gipsy dub-a, reggae selector od leta 1998, producent in član projektov kot so Kali Fat Dub, The Ufoslavians, Doggy Brasco in Bitter Delight, Haris Pilton, bo promoviral svoj prvi roots reggae album ”Reggae Station”, ki je izšel v maju 2019 pri založbi Positive Reality Records. Poleg avtorske glasbe, se Haris prvič predstavlja tudi kot vokalist. Vsekakor poslastica za ljubitelje zlate dobe reggae-ja in avtorske glasbe iz domačih logov.

🔊 https://harispilton.bandcamp.com/releases (free download)

Pred in po koncertu vas bo razplesal Ohoroho, ki je tudi tokrat »krivec« za odličen plakat in vizualno podobo dogodka.

🔊🔊Listen to Ras Mc Bean & Soulcraft:
Time Is Money (Official live video 2019)
https://www.youtube.com/watch?v=cOHzsa9cHY4
Give Thanks For Life (Official video 2018)
https://www.youtube.com/watch?v=1gev38y_goM
Boots Tracks (Official video 2018)
https://youtu.be/4uaqCwB47dA

Soulcraft online:
FB page https://www.facebook.com/soulcraftrockers/
Instagram https://www.instagram.com/soulcraftrockers/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpEmxBXlYVl1pOSyk32B3GA

Podrobnosti

Datum:
28/11/2019
Čas:
21:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Gala Hala
Masarykova 24
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close