Ekosistem organizacij v dobi digitalizacij

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Ekosistem organizacij v dobi digitalizacij

20 marca @ 08:00 - 22 marca @ 17:00

Konferenčna soba

38. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti: »Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije«

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru organizira že 38. konferenco o razvoju organizacijskih znanosti. Gre za konferenco z najdaljšo tradicijo na Univerzi v Mariboru, ki vsako leto poveže študente, raziskovalce, gospodarstvenike in predstavnike javne uprave, ki delujejo na področju organizacije in managementa. Konferenca bo potekala od 20. do 22. marca 2019 v Kongresnem centru Portus v hotelu Slovenija.

Tema letošnje konference je Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije. Tehnologija razvija in spodbuja različna področja delovanja organizacij ter spreminja ustaljene okvire poslovnega sveta v smislu digitalnega. Ekosistem organizacij se skozi različne plasti delovanja posameznika, družbe, nacionalnih in globalnih okvirov prepleta z osnovno celico družbe. Zagotavlja osnovo za preživetje in trajnost. Zaradi kulturnih, družbenih in ekonomskih sprememb, ki so med drugim tudi pod vplivom digitalnih tehnologij, je svet prešel v pozitivne spremembe življenja zaposlenih, organizacij in družbe nasploh.  Povezovanje organizacij v ekosisteme pomeni pot do kompleksnih in neizogibnih povezav, ki ustvarjajo možnosti za dolgoročno povezovanje in moč organizacij. Z usmerjenostjo v inoviranje delovanja s podporo različnih organizacij in ustvarjanjem ekosistemov kot poslovnih modelov, organizacijske vede vnašajo nove principe delovanja v smeri trajnostnega razvoja in neposredne povezljivosti tehnologije s človekom.

38. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti v letu 2019 prinaša nov zagon na področju tako dojemanja posameznika kot bistvenega člena organizacij kot tehnologije, ki spodbuja razvoj različnih vidikov povezanih z digitalnimi spremembami. Digitalno podprti zaposleni, digitalno podprto delo in digitalna podpora tehnologije ustvarja nove trende organizacij, ki pa se vedno znova vračajo v bit svojega delovanja – ekosistem kot paradigmo mreženja in povezovanja posameznikov in organizacij.

V sklopu programa se bo zvrstilo preko sto referatov in prispevkov v okviru različnih sekcij, organizirani pa bodo tudi drugi vzporedni dogodki, ki bodo obogatili program te tradicionalne konference.

 

Več o programu konference: https://fov.um.si/konferenca/conference-programme/

Podrobnosti

Začetek:
20 marca @ 08:00
Konec:
22 marca @ 17:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Mind Hotel Slovenija
Obala 33,
Portorož, 6320 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close