Festival Soboški dnevi 2019 – 22.6.

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Festival Soboški dnevi 2019 – 22.6.

22/06/2019 @ 22:00 - 23:30

Festival Soboški dnevi, ki bo letos potekal med 21. in 28. junijem, bo tudi v prihajajočem poletju osrednji zabavni dogodek v Murski Soboti. Sredi mestnega parka in drugih prireditvenih lokacijah v središču mesta bodo tudi letos nastopala zveneča imena s slovenske in mednarodne glasbene scene. Vstopnine ni.

Soboški dnevi: LET 3, MAiKA

22.00 grajsko dvorišče
MAiKA (Sr,Hr,Čg)

Glasbena skupina MAiKA je nov pojav na regionalni sceni. Srbsko-hrvaško-črnogorska skupina z avtentično kombinacijo Balkana, živahnimi melodijami in besnimi energijami živih nastopov navdušuje festivalsko občinstvo, pa tudi tuje glasbene agencije. Ta nenavadna skupina uporablja harmoniko, saksofon, trobento in dve ženski vokalistki v kombinaciji z drznimi ritmi in elektronskimi učinki. S svojim šarmom in divjo energijo MAIKA osvoji vsak oder in vsako srce.
Po zelo uspešnih nastopih na glavnem prizorišču najboljšega glasbenega evropskega festivala EXIT, na Arsenal Festu in umetniškem festivalu DEV9T prihajajo tokrat tudi v Mursko Soboto.

Zasedba:
Ida Prester – vokal
Silvija Stanišić – vokal
Luka Lopičić – harmonika, klaviature
Nikola Vukotić – bobni, programiranje
Petar Stojanović – bas kitara
Dušan Murišić – trobenta

00.00 grajsko dvorišče
LET 3 (Hr)

LET 3 je alternativna rock skupina iz Reke (Hrvaška), ki je nastala leta 1987. Frontmena skupine sta Damir “Mrle” Martinović in Zoran “Prlja” Prodanović. Skupina je popularna in prepoznavna tako na Hrvaškem, kot tudi v ostalih državah nekdanje Jugoslavije, predvsem po zaslugi njihovih edinstvenih nastopov. Njihov zaščitni znak so poleg dolgih brkov nemalokrat tudi provokativna in vulgarna besedila, skupaj z vedno “šokantnimi” nastopi v živo, kjer vedno presenetijo in navdušijo. Sami pravijo, da so tema njihovega albuma živčni in duševno aktivni procesi kolektivnega spomina, kolektivne romantike in iritacije narodov, ki živijo na področju nekdanje Jugoslavije. S svojimi komadi provocirajo in vzbujajo nostalgijo. Pravijo, da je eden izmed njihovih ciljev izzivanje kolektivnih čustev, da želijo videti, kako se imajo posamezni narodi radi, kako se sovražijo, zgražajo in doživljajo različnost. Skupina ima status glasbenega fenomena, katerega edina stalnica je, da nikoli ne veš kaj točno pričakovati od njih.

Zasedba:
Damir Martinović (Mrle) – bas kitara, vokal
Zoran Prodanović (Prlja) – vokal
Dražen Baljak – kitara
Matej Zec – kitara
Ivan Bojčić – bobni

 

 

Podrobnosti

Datum:
22/06/2019
Čas:
22:00 - 23:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Murska Sobota
Murska Sobota
Murska Sobota, 9000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close