Festival znanosti 2021

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Festival znanosti 2021

20 oktobra - 20 novembra

festival znanosti, Noč ima svojo moč, Evropske noči raziskovalcev, Znanost za vse, znanost, raziskovalec, raziskovalka, kaj dela raziskovalec
Center eksperimentov Maribor vabi k ogledu že tretjega Festivala znanosti, s katerim želijo omogočiti mladim in zainteresirani javnosti vpogled v področja, kjer se mnogo dogaja, a ni vedno dostopno za širšo javnost. Tako boste na festivalu lahko pogledali v vesolje, se srečali z robotko Vito, spoznali prihodnost dela skozi sodobne blockchain tehnologije, videli kakšna bodo delovna mesta v prihodnosti, videli kako lahko surfamo po pločniku, se seznanili z raziskovalno dejavnostjo dijakov na srednjih šolah, pogledali kako z lasersko tehnologijo kontrolirajo izdelavo helikopterjev, kakšen je didaktični pripomoček za učenje o obnovljivih virih energije, kako je nastal nanosatelit Trisat in še mnogo drugega zanimivega dogajanja, ki ga ni možno videti vsak dan, a je del vsakdana. Festival se je pričel 21. 10. 2021 in traja vse do 20. 11. 2021.

Center eksperimentov Maribor – Evropski kulturni in tehnološki center Maribor so.p. kot organizator dogodka želi pomen znanosti za razvoj sodobne družbe in popularizirati znanost za vse. Letos bo ponovno zaradi dogodkov povezanih s pandemijo Covid-19 potekal preko spleta.

Vstop na virtualni festival je možen na povezavi.

Podrobnosti

Začetek:
20 oktobra
Zaključek:
20 novembra

Prizorišče

splet
Back to top button