Hiša, ki jo je zgradil Jack (The House That Jack Built)

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Hiša, ki jo je zgradil Jack (The House That Jack Built)

21/08/2019 @ 21:00 - 23:30

Zloglasni danski filmar Lars von Trier se v tretjem delu svoje tretje trilogije, za katerega pravi, da je njegov zadnji film, poglobi v lik Jacka. Ta bi naredil vse, da bi postal eden slavnih, opevanih množičnih morilcev z “masterplanom”, a mu to nekako ne gre najbolje od rok. Zabaven in krut, temačen in prismojen, kontroverzen in samoironičen kot von Trier sam je Hiša, ki jo je zgradil Jack eden od mojstrovih najbolj osebnih filmov, zaradi katerega ga tudi Cannes več ni mogel ignorirati. “Če nam je všeč ali ne, gre za velik film in velikega režiserja,” je pojasnil programski direktor festivala Thierry Frémaux.

>> The film is also suitable for ENGLISH speaking viewers.
>> Program in spletna prodaja vstopnic:
www: https://avditorij.lg-mb.si/program/
PDF: http://gt22.si/wp-content/uploads/2019/06/zlozenka-minoritti-2019net.pdf

🎥 Hiša, ki jo je zgradil Jack (The House That Jack Built)
Lars von Trier, Danska, 2018, 155 min, angleščina s slovenskimi podnapisi (ENGLISH with Slovenian subtitles)

ZDA v 70. letih 19. stoletja. Jacku skozi njegove oči in besede sledimo skozi pet incidentov in spoznamo umore, ki vplivajo na njegov razvoj v serijskega morilca. Kljub temu, da je končno in neizogibno soočenje s policijo vse bližje (kar Jack vidi hkrati kot izziv in pritisk), je v nasprotju z logiko odločen vse bolj tvegati, da bi ustvaril svoje ultimativno umetniško delo.

»Nekateri trdijo, da so zločini, ki jih zagrešimo v fikciji, tiste notranje želje, ki jih ne moremo uresničiti v naši nadzorovani civilizaciji, zato se namesto tega izrazijo v umetnosti. Sam se ne strinjam. Mislim, da so nebesa in pekel eno in isto. Duša pripada nebesom, telo pa peklu.« – Jack

ℹ️ Vstopnice po enotni ceni 5 eur lahko kupite na spletu in pri blagajni Mariboxa, pol ure pred projekcijo pa tudi v avditoriju Minoritov. Za brezposelne je ob predložitvi dokazila o brezposelnosti vstop prost.

Projekcije Letnega kina Minoriti bodo v vsakem vremenu, v primeru neugodnih vremenskih razmer v veliki dvorani Lutkovno gledališče Maribor.

Organizatorji: Društvo za razvoj filmske kulture Maribor (GT22), Lutkovno gledališče Maribor, MariBox, Kooperativa Peron.

Več na: https://avditorij.lg-mb.si/

Podrobnosti

Datum:
21/08/2019
Čas:
21:00 - 23:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Letni kino Minoriti
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close