#Intervencija2021/2: Anita Miklavčič: THE HOTTEST YEAR

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

#Intervencija2021/2: Anita Miklavčič: THE HOTTEST YEAR

22 oktobra - 10 novembra

#intervencije, anita miklavčič, #intervencija, moda, the hottest year
Anita Miklavčič
THE HOTTEST YEAR
Intervencije #moda GT22
22.10.2021 – 10.11.2021
Serija #INTERVENCIJE v 2021 predstavlja in povezuje štiri modne oblikovalke, ki se bodo iz njim primarnega delovnega okolja preselile in predstavile v prostoru galerije avlaGT22.
Projekt “the hottest year” skozi oblačilne kose opozarja na segrevanje ozračja in klimatske spremembe ter posledice s katerimi se bomo soočali v prihodnosti, če ne bo v kratkem prišlo do velikih sprememb. Tematika je predstavljena skozi igrive in naivne ilustracije, prikazane v različnih tekstilnih tehnikah: pletenje in kvačkanje ter različnih vrstah tiska. Oblačila so izdelana iz zavrženih, dead stock in second hand materialov, saj je prav modna industrija ena izmed večjih, ki prispevajo k segrevanju planeta.
Anita Miklavčič je oblikovalka, ki skozi svojo barvito, naivno in rahlo otroško estetiko združuje področja mode, tekstila, ilustracije in keramike. Velik pomen pri oblikovanju posveča trajnostnim pristopom in skrbi za planet.
___________________________________________________________________________
Vstop na prizorišče je dovoljen samo osebam s potrdilom o cepljenju, prebolelosti ali negativnem testu na covid-19, ki ni starejši od 48 ur (pogoj PCT).
Dogodek bo izpeljan v skladu z vsemi ukrepi glede preprečevanja širjenja virusa COVID-19. Obiskovalce vljudno prosimo, da ravnajo v skladu z ukrepi in na prizorišče prihajajo zdravi.
___________________________________________________________________________
#INTERVENCIJE nastajajo v produkciji Ustanove Fundacije Sonda ob podpori Mestne občine Maribor, GT22 in Studia 12:22.

Podrobnosti

Začetek:
22 oktobra
Zaključek:
10 novembra
Kategorija Dogodek:

Organizator

GT22

Prizorišče

GT 22
Glavni trg 22
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button