Jazz Podij: P’Jays @ Festival Lent 2022

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Jazz Podij: P’Jays @ Festival Lent 2022

27 junija @ 22:00

P'Jays
Ob njihovem lanskem nastopu na Jazz Lentu smo zapisali, da je treba kar na začetku jasno in glasno povedati, da so P’Jays (ex. Pijmmies) trenutno daleč najbolj zanimiva skupina na slovenskih tleh in pri tem nikakor ni mišljen samo jazz! Sporočilo je doseglo ne le zveste privržence skupine, temveč naslovilo tudi bistveno širše občinstvo, ki je njihov nastop nagradilo s stoječimi ovacijami, kar še zdaleč ni vsakdanje!
Karizmatični basist Jošt Lampret (letošnji vodja Jazz Podija) zmore skupino na tako prepričljivo spontan in iskren način povezati v celovit organizem, da večino drugih slovenskih izvajalcev postavlja pred velik izziv. P’Jays posegajo po izjemno široki glasbeni sliki, še najbolj primerljivi z običajnim odgovorom na vprašanje »Kakšno muziko poslušaš?« ki praviloma glasi: »Mah, vse.« Da, to je glasba, ki bi morala odzvanjati iz vsakega gospodinjstva, biti na vseh lestvicah in prepričati ne ljubitelje jazza, temveč tudi njihove otroke in vnuke, ki jih zanima vse drugo bolj kot jazz.
»Vse« sestaviti v zvočno sliko, kot jo igrajo P’Jays, je prava mala mojstrovina, če že ne senzacija, vsaj na slovenskih tleh in je nastala pod vtisom skupin kot so Weather report in Snarky Puppy. Glasba je vibrirajoča in za miganje nalezljiva zmes funka, jazza, rocka in še česa, nekoč bi dejali »fusion« muzika, toda čas je povozil kategorije in odstrl prostor prav takšnim skupinam kot so P’Jays. Čista petica za povsem novo glasbeno sestavljanko in skrivni namig za vse, ki bi želeli vedeti, kaj se tačas v naši deželici dogaja!
𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝗟𝗲𝗻𝘁 𝘀̌𝗶𝗿𝗼𝗸𝗼 𝗼𝗱𝗽𝗶𝗿𝗮 𝘃𝗿𝗮𝘁𝗮 𝗺𝗲𝘀𝘁𝗮, 𝘀𝗸𝗼𝘇𝗶 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮 𝗯𝗼𝗺𝗼 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀 𝘇̌𝗲 𝘁𝗿𝗶𝗱𝗲𝘀𝗲𝘁𝗶𝗰̌ 𝘀𝗸𝘂𝗽𝗮𝗷 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗶𝗹𝗶 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲. ☀😍📣 #𝗹𝗲𝗻𝘁𝗮𝗺𝗼 𝗼𝗱 𝟮𝟰. 𝗷𝘂𝗻𝗶𝗷𝗮 𝗱𝗼 𝟮. 𝗷𝘂𝗹𝗶𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟮 𝗻𝗮 𝘃𝗲𝗰̌ 𝗸𝗼𝘁 𝟮𝟬 𝗽𝗿𝗶𝘇𝗼𝗿𝗶𝘀̌𝗰̌𝗶𝗵 𝗽𝗼 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗯𝗼𝗿𝘂.
𝗗𝗢𝗚𝗢𝗗𝗘𝗞
Jazz Podij: P’Jays
Festival Lent 2022
27. 6. 2022, ob 22.00
JazzLent, Minoriti – Oder Nove KBM, Maribor
𝗜𝗭𝗩𝗔𝗝𝗔𝗟𝗖𝗜
Tomaž Gajšt, trobenta
Jaka Kopač, alt saksofon
Lenart Krečič, tenor saksofon
Blaž Avsenik, klaviature
Mark Žakelj, električna kitara
Jošt Lampret, bas kitara
Gaj Bostič, bobni
𝗩𝗦𝗧𝗢𝗣𝗡𝗜𝗖𝗘
Cena za ta dogodek: 7,00 EUR
Vstopnice lahko kupiš na naših prodajnih mestih ali preko spletne strani. Prenesi svojo: festival-lent.si/vstopnice/.
Za ljubitelje jazza in raziskovalce dobre glasbe ponujamo možnost nakupa kompleta vstopnic, kjer pri nakupu treh ali več vstopnic za različne koncerte JazzLenta in Jazz Podija na Minoritih – Odru Nove KBM prejmeš 20% popust na celotno ceno vstopnic!
Vstopnica za prizorišče Minoriti – Oder Nove KBM vsak večer* po končanem koncertu/predstavi velja tudi kot vstopnica na koncert z jam sessionom Lacha after jam na Minoritih. (*razen v nedeljo, 26. 6.)
𝗢𝗥𝗚𝗔𝗡𝗜𝗭𝗔𝗧𝗢𝗥
Glavni organizator Festivala Lent je Narodni dom Maribor.
Preberi več na www.festival-lent.si.
👋😃 Se srečamo!

Podrobnosti

Datum:
27 junija
Ura:
22:00
Kategoriji Dogodek:
,

Prizorišče

Letni kino Minoriti
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button