Jazz večer na Poštni

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Jazz večer na Poštni

16 avgusta @ 20:00 - 23:30

Mathias Ruppnig Trio (SI / AT / DE)

Jure Pukl – saksofon (SI)
Tom Berkmann – Bass (DE)
Mathias Ruppnig – Bobni (AT)

Avstrijski bobnar in skladatelj Mathias Ruppnig je edinstven glasbenik na berlinski jazz sceni. S svojimi projekti “Mathias Ruppnig Quintet”, “DACH” in SCOPES redno potuje po Evropi in Aziji. Diplomiral in magistriral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Kot vodja in skladatelj je izdal že štiri plošče pri dobro uveljavljenih založbah, kot je britanski Whirlwind Recordings. Leta 2014 je z latvijsko skupino KUG Composers ‘Ansambel osvojil nagrado “Downbeat Award for College Graduate Outstanding Performance” v kategoriji Latinska skupina. Mathias je od leta 2018 član Tobias Meinhart 4tet & Kurt Rosenwinkel (Sunnyside Records). Tokrat bodo v Triou nastopili Mathiasovi dolgoletni spremljevalci Jure Pukl na tenor saksofonu in Tom Berkmann na kontrabasu.

Jure Pukl je prejel najvišje državno priznanje za dosežke na področju umetnost v Sloveniji (Nagrada Prešernovega sklada 2015) in je eden najbolj profilnih in ustvarjalnih saksofonistov mlajše slovenske jazz generacije. Pukl je univerzitetno izobrazbo dobil v tujini in študiral klasični in jazz saksofon na univerzi na Dunaju ter na glasbenem konservatoriju Haag. Pukl je nato dobil štipendijo za glasbeno šolo Berklee, kjer je študij nadaljeval pri mojstrih, kot sta Joe Lovano in George Garzone. Ustvarja edinstveno vrsto sodobnega jazza, avantgarde, svobodnega jazza in impresionistične sodobne glasbe, ki se izvaja z veliko mero znanja in ljubezni, s čimer je pomemben člen med člani skupine. Pod lastnim imenom je objavil 8 albumov in požel pozitivne kritike, po vsem svetu v vplivnih Downbeat, The New York Times, Jazzwise, Jazz Podium in All About Jazz. Kot stranski igralec je bil predstavljen na več kot 50 drugih projektih.

Tom Berkmann je študiral kontrabas na Jazz Institutu Berlin in nato na Manhattan School of Music v New Yorku kot štipendist DAAD. Bil je polfinalist v mednarodnem tekmovanju kontrabasov “Bass 2010”, leta 2013 je prejel nagrado nemške akademije za “najboljši filmski rezultat”, na berlinskem filmskem festivalu pa je prejel nagrado nemških kritikov za zvočni film celovečernega filma “Oh Boy “.

Podrobnosti

Datum:
16 avgusta
Čas:
20:00 - 23:30
Dogodek Category:

Prizorišče

Popštna ulica
Poštna ulica
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close