Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja-za osnovnošolce

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja-za osnovnošolce

13/11/2019 @ 08:00 - 19:00

Karierni sejem

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal enodnevni Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce, ki ga organizira Mestna občina Maribor, v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Športnimi objekti Maribor.

Karierni sejem je namenjen učencem višjih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in skrbnikom ter strokovnim delavcem na področju karierne orientacije mladih. Z njim želimo preventivno prispevati k preprečevanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na lokalnem trgu dela. Posebno pozornost zato namenjamo deficitarnim poklicem v Mariboru in tudi širši regiji. V povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami bomo predstavili priložnosti za karierni razvoj mladih.

V lanskem letu se je dogodka udeležilo približno 2.000 šolarjev in ostalih obiskovalcev. Na skupno 73 stojnicah so se predstavile šole, podjetja in druge organizacije, ki jim primanjkuje kadra. Nekaj utrinkov lanskega kariernega sejma si lahko ogledate v povezavi: https://youtu.be/xkgd2wm804Q

Kaj sejem ponuja?

Obiskovalci kariernega sejma bodo lahko:
• spoznali posamezne poklice;
• spoznali izobraževalne ustanove in programe, ki jih te izvajajo;
• dobili informacije o razmerah na trgu dela in deficitarnih poklicih;
• se udeležili delavnic, predavanj na temo načrtovanja izobraževalne in karierne poti ter potreb na trgu dela;
• se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev;
• se seznanili s potencialnimi delodajalci, z možnostmi za zaposlitev ali za opravljanje prakse;
• spoznali organizacije, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo
mlade invalide;
• spoznali mladinske delavce, se seznanili z mladinskim delom in s
programi, ki jih izvajajo mladinski centri.

Dopoldanske aktivnosti bodo namenjene organiziranemu obisku
osnovnošolcev. Popoldanski del programa bo namenjen pogovoru otrok s predstavniki posameznih poklicev. Za starše, skrbnike in strokovne delavce bo v popoldanskem času organizirano predavanje na temo deficitarnih poklicev in karierne orientacije.

Na kariernem sejmu se bo predstavil javni zavod Mladinski kulturni center Maribor, skupaj z ostalimi mladinskimi centri, ki izvajajo aktivnosti neformalnega izobraževanja ter spodbujanja kompetenc mladih na njihovi poti do zaposlitve.

Seznanili vas bomo z novim Kariernim centrom za mlade »VšečKAM in GREM«, z njegovimi informativnimi, učnimi aktivnostmi za razvijanje poklicnih interesov in načrtovanja kariere osnovnošolcev. Predstavil pa se bo tudi Svet invalidov Mestne občine Maribor, skupaj z organizacijami, ki izobražujejo, usposabljajo ali zaposlujejo mlade invalide.

Pričakujemo, da se bo skupaj s srednjimi šolami, podjetji, obrtniki in ostalimi organizacijami predstavilo več kot 70 razstavljavcev.

Podroben seznam razstavljavcev in spremljevalni program dogodka bomo objavili v zadnjem tednu meseca oktobra.

Obenem vas obveščamo, da bo dne 15. 11. 2019 , od 8. do 15. ure, potekal Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce, ki ga organizira Fundacija PRIZMA, s podporo MO Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje Območno službo Maribor in ostalih partnerjev kariernega sejma. Dogodek bo potekal na isti lokaciji – v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru.

Podrobnosti

Datum:
13/11/2019
Čas:
08:00 - 19:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Lukna
Maribor
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close