Lačni poezije – Ožuljeni jezik

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Lačni poezije – Ožuljeni jezik

12/03/2019 @ 19:00 - 21:30

3€
Ožuljen jezik marec 2019

Mkc Črka te skupaj s pesniškim društvom Slam zverine prisrčno vabimo na pomladni Ožuljeni jezik!

Potek dogodka
Ožuljeni jezik ima tekmovalni pridih. Nastopajoči se s svojo avtorsko poezijo pomerijo v treh krogih, s tem da iz kroga v krog napredujejo izbranci_ke po mnenju žirije. V finalnem krogu se pomerita najboljša_i dva_e, pri čemer zmagovalca določi moč aplavza iz publike. Ožuljeni jezik moderira Mojca Frim.

💶 Za zajetno količino poezije pobiramo simbolične 3 evre, za nastopajoče pa je obisk brezplačen, le prijaviti se je potrebno. Prijavo lahko pošlješ na ozuljenijezik@gmail.com, v ZS sporočilo na facebook stran Slam zverin ali se prijaviš na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom.

Pravila tekmovanja ostajajo enaka. Če se odločiš za nastop, upoštevaj sledeče:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 vsaka pesem naj traja največ 3 minute,
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet, dobiš odpičen klobuk.

⭐️ Literarni gost: Aljaž Koprivnikar ⭐️
Marčevskega gosta, ki prihaja k nam v sklopu projekta Odisejevo zatočišče, nam bo ponovno predstavila prikupna radovedna Helena Zemljič.
Aljaž Koprivnikar (1987) je slovenski pesnik, čigar poezija je bila objavljena v več slovenskih kot tudi mednarodnih literarnih revijah in antologijah ter bila prevedena v angleški, češki, grški, hrvaški, nemški, portugalski, srbski in španski jezik.
Njegov pesniški prvenec Ανατομία bo leta 2019 najprej izšel v Atenah, temu pa bo kmalu sledila tudi slovenska pesniška zbirka, ki jo prav tako načrtuje v letošnjem letu.
Aljaž je znan tudi kot literarni kritik, ki redno sodeluje z različnimi slovenskimi in mednarodnimi spletnimi portali ter literarnimi revijami (Literatura, Delo, Versopolis, Radio Ars, Psi vino, Plav…).
Trenutno živi razpet med več mesti; Ljubljano, Berlinom, Prago ter Lizbono. V prvo se vrača po slovensko literaturo in soorganizira mednarodni kritiški simpozij Umetnost kritike, v drugem s Slovenskim kulturnim centrom pripravlja Antologijo mlade slovenske literature v nemškem prevodu, v tretjem kot programski direktor vodi mednarodni literarni festival Microfestival in International Arts Centre Prague ter opravlja svoj doktorski študij, v zadnji pa predava slovansko književnost na Faculdade de Letras.
Znotraj svojega akademskega raziskovanja se Aljaž najraje posveča umetnostno-literarnim tokom z začetka 20. stoletja, v prostem času pa s poezijo zapolnjuje prazna, bela mesta znotraj majhnih knjižic, ki jih kupuje na točno določenem, vedno enakem mestu. Rad ima dvojino in rad prakticira Rilkejevo samoto.

 

🤤 torek, 12. 3. 🤤 ob 19:00 🤤 klub Wetrinsky
Vstopnina 3 EUR

⭐️ Več o projektu ⭐️
V projektu Odisejevo zatočišče (The Ulysses’ Shelter) sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ Association, hrvaška založba Sandorf, grška založba Thraka. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja poezijo mladih, perspektivnih avtorjev in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije in Hrvaške. Tako širijo polje svoje umetniške inspiracije in motivike ter obenem, tudi z javnimi nastopi okolju v katerem gostujejo, prinašajo svojo vizijo, poetiko ter svojo kulturno izkušnjo dežele iz katere prihajajo. Projekt finančno podpira Evropska komisija v okviru programa Creative Europe.

📖 Za v beležko: Tradicionalni mariborski slam dogodki letos ne potekajo več vsak tretji četrtek v mesecu, temveč vsak drugi torek v posameznem mesecu. Naslednji Ožuljeni jezik bo ponovno potekal torej 9. aprila.

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverineMkc ČrkaSiSlam

✨ Dogodek organizirajo MKC Maribor – Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Banda FerdamanaNarodni dom Maribor – Vetrinjski dvorin klubom Wetrinsky, v partnerstvu z Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ Association ter Evropsko komisijo ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
12/03/2019
Čas:
19:00 - 21:30
Cena:
3€
Dogodek Category:

Prizorišče

Wetrinsky
Maribor, 2000 Slovenija + Google Map
Back to top button
Close
Close