Letni kino Minoriti: Posledice

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Letni kino Minoriti: Posledice

13 julija @ 21:00 - 23:00

Posledice / pogovor z avtorjem Darkom Štantetom

Največje presenečenje slovenskega filma pretekle sezone – tako vsebinsko kot po uspešnosti – je s filmom Posledice / Consequences pripravil Darko Štante, ki od lanskega Festivala slovenskega filma v Portorožu še naprej potuje po številnih festivalih in kinih po vsej Evropi. Med drugim je dobil distribucijo tudi na največjih filmskih trgih v Evropi (Veliki Britaniji, Franciji in Nemčiji) in pobral kar nekaj odmevnih nagrad doma in v tujini. Da osvetlimo vsebino, pot in nastanek filma smo na pogovor po filmu povabili tudi avtorja.

>> Program in spletna prodaja vstopnic:
www: https://avditorij.lg-mb.si/program/
PDF: http://gt22.si/wp-content/uploads/2019/06/zlozenka-minoritti-2019net.pdf

🎥 Posledice / Consequences
Darko Štante, Slovenija, Avstrija, 2018, 95 min, slovenščina z angleškimi podnapisi (English with Slovene subtitles)

Pristna in čustveno nabita pripoved, ki pod surovo objestnostjo razkriva nežnosti in ranljivosti »problematičnih mulcev« v vzgojnih zavodih. Andrej ima zaradi neprimernega in nasilnega vedenja težave s starši, šolo, socialno delavko, policijo in sodnico. Ko pristane v vzgojnem zavodu, si svoje mesto izbori v manjši tolpi fantov, ki jo vodi Žele. Skupaj se zapletajo v objestne avanture, zaznamovane z nasiljem, kriminalnimi dejanji, zabavami, drogami in alkoholom. Pod mladostniško objestnostjo pa Andrej skrbno varuje svojo skrivnost. Nova prijateljstva v njem prvič vzbudijo občutke varnosti in sprejetosti. Vendar ti ne trajajo dolgo, saj se po spletu okoliščin znajde pred težkimi odločitvami in spoznanji.

Posledice so v letošnjem in lanskem letu pobrale kopic domačih in mednarodnih nagrad, med drugim tudi nagradi občinstva in kritikov, ter vesno za najboljšo režijo na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Aprila je bil izbran za najboljši film v mladinski sekciji linškega festivala Crossing Europe, v redni distribuciji pa ga bodo prikazali med drugim tudi v Franciji in Veliki Britaniji.

🎥 Darko Štante
> https://www.film-center.si/sl/film-v-sloveniji/filmi/oseba/7325/darko-stante/
> https://cineuropa.org/en/interview/360457/
> https://closeupculture.com/2018/10/18/lff-2018-consequences-director-darko-stante-talks-masculinity-homosexuality-and-working-in-a-youth-facility/

ℹ️ Vstopnice po enotni ceni 5 eur lahko kupite na spletu in pri blagajni Mariboxa, pol ure pred projekcijo pa tudi v avditoriju Minoritov.

Projekcije Letnega kina Minoriti bodo v vsakem vremenu, v primeru neugodnih vremenskih razmer v veliki dvorani Lutkovno gledališče Maribor.

Organizatorji: Društvo za razvoj filmske kulture Maribor (GT22), Lutkovno gledališče Maribor, MariBox, Kooperativa Peron.

Več na: https://avditorij.lg-mb.si/

Podrobnosti

Datum:
13 julija
Čas:
21:00 - 23:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Letni kino Minoriti
Vojašniški trg 2a
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close