Metka Kavčič: Odmik

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Metka Kavčič: Odmik

4 julija @ 09:00 - 12 julija @ 22:00

Poletje ne prinaša le toplote, omogoča tudi neskončne možnosti kulturnega udejstvovanja. Vljudno vas vabimo na temperaturno angažirano, žareče pločevinasto otvoritev razstave priznane slovenske kiparke Metke Kavčič, naslovljene Odmik.

Otvoritev bo v petek, 14. junija, ob 19. uri v KiBeli, prostoru za sodobno umetnost v MMC KIBLA na Ulici kneza Koclja 9 v Mariboru.

Prepoznavnost Metke Kavčič temelji na unikatnem kiparsko-industrijskem slogu, s katerim vliva nežnost oblik ter vizualno reinkarnira grobe, surove materiale, kot sta bron ali pločevina, v navidez fragilne skulpture, mehke kot tkanine ali prosojne kakor čipke. V mariborski KiBeli se umetnica predstavlja s projektom, v katerem obiskovalce s pomočjo vizualno-zvočne naracije popelje iz urbanega doma v najbližji gozd, v naravo, v svet. S tem želi izpostaviti izziv modernih bivanjskih okolij, katerih vsakdan je prenasičen z agresivnimi, nenaravnimi zvoki, in odmik od le-teh zahteva takorekoč pobeg, ne le odmik daleč v ruralno okolje, ki naj – če je danes to sploh še mogoče – individuumu omogoči sprostitev.

Odmik Metke Kavčič tako postaja odklop: pobeg pred vrvežem civilne družbe, umik v osamo in – predvsem! – eksplicitna ezoterična izkušnja tišine ali vsaj tihote, ki je takorekoč izginila.

VABILO (PDF)
PLAKAT (PDF)
GALERIJSKI LIST (PDF)

Kuratorica:

Nina Jeza, Artists&Poor’s

Fotografije Branimir Ritonja,
video animacija, projekt podpira studio Legen
obdelava zvoka Andrej Hrvatin

Razstava bo na ogled do 12. 7. 2019.

Odpiralni čas: ponedeljek−petek: 9.00–22.00, sobota 16.00–22.00

Podrobnosti

Začetek:
4 julija @ 09:00
Konec:
12 julija @ 22:00
Dogodek Category:

Prizorišče

MMC Kibla
Maribor, 2000 Slovenija + Google Map
Back to top button
Close
Close