Natečaj stop animacij »Ni prave poti«

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Natečaj stop animacij »Ni prave poti«

28/08/2019 @ 08:00 - 20/09/2019 @ 10:00

Če vas zanima stop animacija, se z njo ljubiteljsko ali že profesionalno ukvarjate je natečaj odlična priložnost, da se lotite ustvarjanja na temo nikoli dokončanih poti tistih, ki iščejo boljše življenje. V Pekarni Magdalenske mreže namreč razpisujemo natečaj za najboljšo stop animacijo, ki bo nastala na podlagi odlomkov dnevniških zapisov Calais Calais.

Dnevniški zapisi ne ponujajo odgovorov ali rešitev, zato niso panaceja za današnje probleme.
Gre za zbirko spominov, izkušenj in notranjih konfliktov, ki so posledica travmatičnih doživetij v begunskem centru v francoskem pristaniškem mestu Calais. Kaos, iluzija, odgovornost, krivda, upanje, policijsko nasilje, fašizem, seksizem, zatiranje, kategoriziranje ljudi.

Avtorica zapiše: »Gre bolj za to, da teksti obstajajo, da bi jih brali in pri tem je popolnoma nepomembno, kdo sem jaz«. Tukaj dodajamo, da teksti obstajajo tudi zato, da se v njih zapisane misli, občutki, sporočila in dogodki širijo še na drugačne načine. Avtoričin grafično izjemno močan jezik namreč kar kliče po animaciji. Na koncu zaključi z »Vsebina pričujočega teksta je moja individualna izkušnja in se ne sklicuje na celovitost. Jaz kot posameznica sem odgovorna zanj. Rada bi prispevala. Ni prave poti, si mislim. Biti mora fragmentarno. Si mislim.«

Spodbujamo vas, da tudi ve_i prispevate in ponosno stojite za svojim izdelkom ter tako delite misli, občutke in izkušnje, ponujate predloge, hrano za misli, morda kaj drugačnega!

Ob ustvarjanju animacije lahko izhajate iz enega od štirih izbranih odlomkov, dnevniških zapisov Calais, Calais (Čutenje, Babica in dedek, Dežele izvora in begunski tokovi, Kaos dostopni tukaj), v branje pa priporočamo celotno besedilo, dostopno na povezavi.

Na natečaj se lahko s svojim izdelkom prijavite kot posameznik_ca ali skupina, poslužite se lahko različnih tehnik stop animacije (pikselacija, glina, lutke, objekti, izrezki, mešano, drugo), končen izdelek pa naj bo dolg med 15 sekund in 3 minute. Prijava naj vsebuje naslov animacije, kratek opis, imena in priimke avtoric_jev, vse to pa do 20. 9. 2019pošljete na infopeka@infopeka.org oziroma na nosilcu podatkov prinesete ali pošljete na Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Ustvarjalka_ec oziroma ustvarjalke_ci najboljše prispele stop animacije se bo/bodo lahko brezplačno udeležil_a/udeležile_i večdnevne delavnice stop motion animacije, ki jo bo tekom 9. edicije StopTrik festivala vodila svetovno priznana animatorka. Vsi prispeli izdelki se bodo predstavljali na končni razstavi projekta »Na polovici poti« ter bodo predvajani na pred-dogodku StopTrik festivala in deležni objav in promocij na socialnih omrežjih.

Strokovna žirija bo najboljšo animacijo izbrala upoštevajoč njen scenarij, sporočilno vrednost, sledenje dnevniškim zapisom ter tehnično

Podrobnosti

Začetek:
28/08/2019 @ 08:00
Zaključek:
20/09/2019 @ 10:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Maribor
Maribor
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button