Nazaj v resničnost // Ožuljeni jezik

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Nazaj v resničnost // Ožuljeni jezik

19 oktobra @ 19:00 - 22:00

Brezplačno
Slam zverine, Ožuljeni jezik, MKC črka, Mladi Maribor, nazaj v resničnost
Pesniško društvo Slam zverine in MKC Črka se vračamo nazaj v resničnost – na oder! S tabo bomo ne virtualno, temveč v živo! 🤯 Prvi v seriji tekmovalnih dogodkov se bo odvil v torek, 19. oktobra, ob standardni 19. uri.
Ponovno bomo slamali na odru v Vetrinjskem dvoru, dogodek bodo popestrili pesniško glasbeni duet Kočan & Jančič ter literarni gost iz Madžarske, moderacijo pa bo prevzela Mojca Frim iz improligaške skupine Banda ferdamana.

Kaj je Ožuljeni jezik?

Ožuljeni jezik je tekmovalni pesniški dogodek, ki poteka v treh krogih. Tekmovalci in tekmovalke se na odru predstavijo z avtorsko poezijo, žirija, sestavljena iz občinstva, pa nastope ocenjuje. Na podlagi ocen se v finalni krog uvrstita le najboljša/-i nastopajoča/-i. Zmagovalec/-ka je tisti/-a, ki prejme največji aplavz iz publike. Poleg naziva zmagovalca/-ke prejme tudi simbolično nagrado.
Pravila za nastopajoče:
🎤nastopa se z lastno poezijo,
🎤za posamezen nastop so na voljo tri minute,
🎤na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, kostumov in glasbil,
🎤pesmi se naučiš na pamet (bralci/-ke imajo med nastopi na glavi odpičen klobuk).
✏️Prijave za nastop na Ožuljenem jeziku sprejemamo na ozuljenijezik@gmail.com, preko ZS sporočila na facebook strani Slam zverine ali na kraju dogodka, malo pred pričetkom. Obisk dogodka je brezplačen, zaželene so donacije v podporo delovanja društva Slam zverin.

⭐️ Pesniško-glasbeni duet ⭐️

Tokratna gostja je domačinka, pesnica in prevajalka Kristina Kočan, ki bo svojo poezijo podala v obliki koncertne predstavitve – v sodelovanju z bobnarjem Denisom Jančičem je pripravila projekt Kočan & Jančič, sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan uporablja glas kot tudi elektroniko. Pred nastopom bo kratek pogovor z avtorico vodila radovedna Helena Zemljič.

⭐️ Literarni gost ⭐️

Posebni literarni gost dogodka bo tudi Vincze Bence, pesnik in urednik, ki prihaja iz Sombotela, z Mariborom pobratenega mesta na Madžarskem, kjer deluje kot urednik in literarni kolumnist kulturnega portala f21.hu. Avtor trenutno gostuje na rezidenci pobratenih mest MKC Črke v Hostlu Pekarna.
📖 Za v beležko: naslednjič bomo s tabo v mesecu novembru; t.j. v torek, 16. 11. ob 19. uri. 😊
🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverine, Mkc Črka, SiSlam
✨ Dogodek organiziramo MKC Maribor – MKC Črka in Pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino in Javne agencije RS za knjigo.

Podrobnosti

Datum:
19 oktobra
Ura:
19:00 - 22:00
Cena:
Brezplačno
Kategorija Dogodek:

Organizator

Slam Zverine

Prizorišče

Vetrinjski Dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button