Ožuljeni jezik z Jurijem Hudolinom

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Ožuljeni jezik z Jurijem Hudolinom

12/02/2019 @ 19:00 - 23:00

MKC Maribor, MKC Črka in Slam zverine vabimo na prvi literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik v tem letu, ki bo potekal v v klubu Wetrinsky v torek, 12. februarja 2019, s pričetkom ob 19. uri.

Literarni gost dogodka bo književnik, urednik in prevajalec Jurij Hudolin, ki je konec leta 2018 izdal že svojo enajsto pesniško zbirko z naslovom Pudak in Rosenmind.

Ožuljeni jezik se bo v letu 2019 odvijal vsak drugi torek v mesecu, ne več ob četrtkih, kot je bila navada do zdaj. Oblika večerov ostaja enaka: tekmovalni del večera bo sestavljen iz treh krogov. V prvih dveh podeljuje ocene tričlanska komisija, najboljšega ali najboljšo na večeru pa v tretjem krogu izbere publika z najbolj bučnim in glasnim aplavzom. Na oder je treba stopiti brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage.

Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Vstopnina za občinstvo je tri evre, za nastopajoče je vstop prost.

 

Ožuljeni jezik bo moderirala Mojca Frim, improligašica iz Bande ferdamane, literarnega gosta bo predstavila Helena Zemljič.

 

O TOKRATNEM GOSTU

Jurij Hudolin se je rodil leta 1973 v Ljubljani, kjer tudi živi kot svobodni književnik, urednik, scenarist, novinar in prevajalec. Objavil je enajst pesniških zbirk,  romane: Objestnost (2005), Pastorek (2008), Vrvohodec (2011), Ingrid Rosenfeld (2013), Osnove ljubezni in zla (2016), Trst via Ljubljana (2017), in Ljubljanske ulice (2018), knjigo kratke proze Na kolodvorski ulici nič novega (2012) in knjigo izbranih kolumn Pusti ti to (2005). Iz hrvaškega, srbskega in bošnjaškega jezika je prevedel več kot trideset knjig proze, poezije in dramatike, uredil pa je tudi nekaj mednarodnih zbornikov in antologij iz več svetovnih jezikov. Bil je kolumnist vseh pomembnejših slovenskih časopisov in revij, kot scenarist pa se je podpisal pod štirinajst filmov, igranih in dokumentarnih. Njegove knjige so prevedene v angleški, nemški, češki, madžarski, hrvaški, albanski, srbski, bošnjaški in makedonski jezik, revijalno pa v več kot trideset jezikov. Za svoje delo je prejel več domačih in tujih štipendij, nagrad in priznanj.

 

MKC Črka in Slam zverine se že veselimo vašega obiska!

 

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Bando ferdamanoNarodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije RS za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
12/02/2019
Čas:
19:00 - 23:00
Dogodek Categories:
,

Prizorišče

Wetrinsky
Maribor, 2000 Slovenija + Google Map
Back to top button
Close
Close