Posvet ob dnevu pravice vedeti 2019

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Posvet ob dnevu pravice vedeti 2019

23/09/2019 @ 10:00 - 17:00

Kot vsako leto, bo tudi letos Informacijski pooblaščenec obeležil Svetovni dan pravice vedeti, ki ga praznujemo od leta 2002, ko so se različne organizacije civilne družbe iz številnih držav povezale v organizacijo Freedom of Information Advocates Network (FOIAnet). Namen dogodkov, ki v zadnjem tednu septembra potekajo po vsem svetu, je opozoriti na pomen pravice dostopa do informacij javnega značaja kot temeljne človekove pravice, ki prispeva k bolj odprti in demokratični družbi ter omogoča posameznikom in civilni družbi aktivno udeležbo v pomembnih javnopravnih zadevah.

Letošnji posvet, ki nosi naziv »ZAPLETI IN RAZPLETI POSTOPKOV DOSTOPA DO INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA« bo namenjen procesnim in vsebinskim dilemam pri izvajanju zakona in predstavitvi izzivov, s katerimi se prosilci in zavezanci srečujemo v praksi.

Dogodek bosta odprla informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in minister za javno upravo Rudi Medved, v nadaljevanju pa bodo svoj pogled na izbrana procesna in vsebinska vprašanja predstavili strokovnjaki pravne stroke ter predstavniki zavezancev, novinarjev, inšpektorata za javni sektor  in informacijskega pooblaščenca.

Zaradi prostorske omejitve prosimo, da se na dogodek prijavite. Prijave sprejemamo do 18. 9. 2019 oziroma do zasedbe prostih mest na naslovu ursa.pleterski@ip-rs.si.

Podrobnosti

Datum:
23/09/2019
Čas:
10:00 - 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Hiša Evropske unije
Dunajska 20
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close