Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

 • Ta dogodek je minil.

Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi

13/06/2019 @ 09:00 - 17:00

Mednarodna znanstvena konferenca “Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi”

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru organizira mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi«. Konferenca bo potekala v četrtek,  13. junija 2019, s pričetkom ob 9. uri, na Fakulteti za zdravstvene vede, Žitna ulica 15, Maribor in bo vključevala prispevke ter predavanja domačih in tujih strokovnjakov ter študentov s področja zdravstvenih ved.

Namen in cilj konference je predstavitev rezultatov raziskovanja za podporo prakse in izobraževanja, interdisciplinarnega in interprofesionalnega pristopa v zdravstveni negi in zdravstvu v slovenskem in mednarodnem prostoru ter prispevek k doprinosu razvoja jedra znanja. Dodana vrednost konference je povezovanje visokošolskih učiteljev, visokošolskih sodelavcev ter študentov.

Visokošolski učitelji in študenti iz uglednih univerz bodo predstavili 36 prispevkov iz aktualnih znanstvenoraziskovalnih projektov za učinkovito, varno, humano in k pacientu ter družini usmerjeno zdravstveno obravnavo. Prispevki se nanašajo na aktualna in kompleksna področja zdravstvene nege in zdravstva, kjer medicinske sestre potrebujejo na znanstvenih dokazih utemeljeno znanje za razvoj izobraževanja in prakse. Medicinske sestre želijo zagotavljati pacientom celostno obravnavo, katere pomemben del predstavlja tudi spiritualni vidik. Osrednji fokus svetovno priznanih teoretikov in raziskovalcev, vabljenih predavateljev na konferenci, je spiritualna obravnava in definicija zdravstvene nege kot discipline. Zato bodo na konferenci predstavljeni temeljni koncepti in teoretični modeli ter aktualne teme interdisciplinarnih ter interprofesionalnih  področij zdravstvene nege. Mednarodno sodelovanje, povezovanje, izmenjava izkušenj, znanja in aktualnih znanstvenoraziskovalnih dokazov za aplikacijo v prakso in izobraževanje so ena izmed temeljnih nalog fakultete ter odlična priložnost za razpravo udeležencev konference o možnostih oblikovanja skupnih raziskovalnih projektov.

Konferenco bogatijo prispevki uglednih vabljenih predavateljev in raziskovalcev z univerz, s katerimi fakulteta uspešno sodeluje na znanstvenoraziskovalnem in izobraževalnem področju:

 • American University of Beirut, Hariri School of Nursing, LB
 • Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin, SI
 • Hangzhou Normal University, CN
 • Heimerer College, RKS
 • Medical University of Lublin, Faculty of Health Sciences, PL
 • St. John Fisher College, Wegmans School of Nursing, ZDA
 • Staffordshire University, School of Health and Social Care, VB
 • The University of Edinburgh, School of Health in Social Science, VB
 • UMIT – Private University for Health Sciences, AT
 • University of Massachusetts Boston, Department of Nursing, ZDA
 • Waterford Institute of Technology, IR

Več informacij o konferenci:

Podrobnosti

Datum:
13/06/2019
Čas:
09:00 - 17:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru
Kidričeva cesta 55 A,
Kranj, 4000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close