Retro slam // Ožuljeni jezik

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Retro slam // Ožuljeni jezik

12/11/2019 @ 19:00

Retro slam

Pisalo se je leto 1984 in rodil se je slam. Ob 35. obletnici slam poezije se bomo odeli v množico barv, tkanin in vzorcev, značilnih za 80. leta.

Mkc Črka in pesniško društvo Slam zverine bomo na drugi torek v mesecu, torej 12. novembra, s pričetkom ob 19. uri, v klubu Wetrinsky pričarali večer nostagije.

S tokratnim gostom, pesnikom in urednikom Thanosom Gogosom, ki k nam prihaja iz Grčije, bo na odru klepetala Nina Medved.

Moderacijo smo ponovno zaupali Mojci Frim iz skupine Banda Ferdamana.

Le kaj je ta Ožuljeni jezik?
Ožuljeni jezik tekmovanje, ki se odvija v treh krogih, iz kroga v krog pa napredujejo najboljši tekmovalci_ke po mnenju strokovne žirije, sestavljene iz občinstva. V finalnem krogu ostaneta le dva_dve nastopajoča_i, moč aplavza iz publike pa odloča o zmagovalnem nastopu. Zmagovalec_ka bo tudi nagrajen_a. Med posameznimi krogi spoznamo literarnega gosta, ki se predstavi tudi s svojo poezijo.

Navodila za tekmovalce_ke:

🎤posamezna pesem naj bo dolga do tri minute,
🎤nastopa se z avtorsko poezijo,
🎤na oder stopamo brez rekvizitov, kostumov ali glasbil,
🎤dobrodošla je interakcija z občinstvom,
🎤jezikamo brez pomoči besedila, sicer nam na glavo poveznejo zabavno pokrivalo.

✏️Če se želiš prijaviti za nastop, piši slam zverinam na ozuljenijezik@gmail.com, ali preko ZS sporočila na njihovi facebook strani Slam zverine, prijave pa sprejemajo tudi na kraju dogodka, pol ure pred pričetkom. Ožuljeni jezik je brezplačen dogodek, zverinice pa bodo hvaležne vsakršne donacije v podporo delovanja društva Slam zverin.

⭐️ Literarni gost: Thanos Gogos⭐️

Thanos Gogos (1985) se je rodil v grškem mestu Larissa.
Je ustanovitelj založbe in literarne revije Thraka, član pesniškega krožka, partner projekta Odisejevo zatočišče ter soustanovitelj in vodja festivala poezije v Tesaliji (Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης).

Izdal je kar tri pesniške zbirke: Obmejno igrišče (2013), Glasgow (2014) in Dakar (2019). Njegove pesmi so bile objavljene v različnih elektronskih in papirnatih izdajah literarnih revij, prevode Thanosovih pesmi pa najdemo v hrvaškem, angleškem, makedonskem, ruskem in slovenskem jeziku.

📖 Za v beležko: predpraznični slam se bo odvijal v torek, 10. 12. ob 19. uri. Potekal bo v sklopu mednarodnega festivala Brati gore, zato hitro izbrskaj ali napiši tudi kakšno pesem na temo gora! 🌟✨🎄🎅

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Slam zverine, Mkc Črka, SiSlam

✨ Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in pesniško društvo Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodni dom MariborVetrinjski dvor in klubom Wetrinsky, s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javna agencija za knjigo RS in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in športUrad RS za mladino.

Podrobnosti

Datum:
12/11/2019
Čas:
19:00
Dogodek Category:

Prizorišče

Wetrinsky
Maribor, 2000 Slovenija + Google Map
Back to top button
Close
Close