Sociodan 2019

Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Sociodan 2019

04/06/2019 @ 09:00 - 17:30

Študentje Oddelka za sociologijo Filozofske fakultete v Mariboru v sodelovanju s Študentskim svetom FF ponovno organiziramo Sociodan – dan odprtih glav!

Sociodan bo potekal 4. 6. 2019, od 9. ure dalje v predavalnici 0.1. In letošnja tema? Iskriva, igriva, po drugi strani tudi resna. Sociološko bomo spregovorili o spolnosti – spolnosti in mladih.

V torek, 4. junija se bo v predavalnici 0.1 zvrstil niz dogodkov in predavanj na temo spolnosti in mladih.

– Ob 9.00 začenjamo s predavanjem Milene Miklavčič, avtorico knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače, ki popisuje spolne običaje naših prednikov. “/…/ kako so se naslonile na steno, fant je dvignil kiklo gor, spodaj so bile brez hlač, pa je naredil dvakrat ali trikrat not in ven, vendar ne gor, temveč postran, in vsa tista moška svinarija je stekla dol. Ona je ostala nedolžna, fant pa zadovoljen. Tako in tako ni bilo pomembno, da bi ona uživala./…/”
-Ob 10. 30 nadaljujemo s študentskimi prispevki, Monika Lamot bo predstavila hookup kulturo, Manja Komar in Nina Vita Zidarič pa bosta predstavili temo, ki se dotika področja pomanjkanja razširjenosti spolne vzgoje v Sloveniji. Z nami pa bo tudi projekt Ljubezen in spolnost, ki ga izvaja Društvo študentov medicine Maribor, z nami bojo govorili o spolno prenosljivih okužbah.
-Po pavzi ob 13.30 se nam pridruži projekt Oh ta ljubezen, ki deluje v okviru Društva študentov psihologije Maribor. Izvedli bodo delavnico: Kako z mladimi spregovoriti o spolnosti.
-Sklepno dejanje večera ob 15.30 bo okrogla miza na temo mladi in spolnost, razpravljali bodo: seksologinja Vesna Jarc, prof. dr. Ivan Bernik in doc. dr. Vesna Vuk Godina. Te zanima kako pornografija vpliva na razmerja? Ali so odprta razmerja mogoča? Anonimno boš lahko vprašanja med debato zastavljal tudi ti!

Vabimo vse novega znanja željne glave, da se nam pridružite na dogodkih, ki bodo potekali skozi ves dan. Zanimivo in iskrivo bo!

Podrobnosti

Datum:
04/06/2019
Čas:
09:00 - 17:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Filozofska Fakulteta Univerze v Maribori
Koroška cesta 160
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close