ULIČNI FESTIVAL LOKALNE HRANE na Cafovi ulici

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ULIČNI FESTIVAL LOKALNE HRANE na Cafovi ulici

20 maja @ 10:00 - 20:00

festival
𝐔𝐥𝐢𝐜̌𝐧𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐥𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐡𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐧𝐨𝐯𝐧𝐨 𝐯𝐫𝐚𝐜̌𝐚 𝐧𝐚 𝐂𝐚𝐟𝐨𝐯𝐨 𝐮𝐥𝐢𝐜𝐨❗🤗
Ulični festival lokalne hrane je 🔝 dogodek za vse ljubitelje vrhunske kulinarike in odlične kapljice. 🍲🍷 V petek, 20. maja 2022, bomo med 10. in 20. uro na Cafovi ulici v Mariboru pripravljali kulinarične umetnine, pripravljene izključno iz lokalno pridelane hrane in proizvodov.
Ulični festival lokalne hrane bo povezal pridelovalce lokalne hrane 👩‍🌾👨‍🌾 in ljubitelje kulinarike.
Ob vstopu na Ulični festival lokalne hrane boste kupili kupone, s katerimi boste nato plačevali hrano 🥘 in pijačo. 🍺🍷
Dogodek Ulični festival lokalne hrane poteka v okviru evropskega projekta Food Wave, ki si prizadeva skozi projekte krožnega gospodarstva izboljšati kakovost življenja za svetovno prebivalstvo. Hrana je pomemben izziv trajnostnega razvoja, predvsem v luči ozaveščanja mladih o pomembnosti sveže, lokalno pridelane hrane. Program se osredotoča na mlade, ki jih skozi različne vsebine ozaveščamo o pomenu lokalne prehrane s ciljem zmanjševanja okoljskih vplivov. Spodbujamo lastno pripravo hrane in izogibanje hitri, pogosto nezdravi prehrani. Cilj projekta je tudi povezovanje mladinskih organizacij in iskanje sinergij med različnimi programi.
Regionalna razvojna agencija za Podravje -Maribor je del konzorcija skupaj 29 partnerjev iz celega sveta. Projekt bomo izvajali v sodelovanju z Uradom za mladino Mestne občine Maribor, saj smo vsebino prijave že uskladili z njihovimi programi za mlade.
Naj bo začetek (skoraj) poletja okusen, ☀ kot še nikoli. Veselimo se vaše družbe. 😊😊
…………………………………………………………………………
PROGRAM
🕙 Začetek festivala ob 10.00 uri.
❗ Ob 19.00 se zaključi ponudba hrane in pijače.
🕖 Zaključek festivala ob 20.00 uri.
🎵 Za glasbo bo poskrbljeno.
…………………………………………………………………………
V sklopu dogodka se bo izvajala zaključna konferenca projekta Interreg Central Europe – City Water Circles (CWC) v katerem je partner je Mariborski vodovod. V projektu CWC so v Mariboru iskali prilagoditvene rešitve, ki povečujejo odpornost mesta na decentralizirane sisteme vode in odpadne vode, sisteme za zbiranje deževnice in recikliranje in ponovno uporabo sive vode.
Projekt City Water Circles se uspešno zaključuje, njegovi odtisi v mestu in občinah, ki jih Mariborski vodovod oskrbuje z vodo, pa bodo trajni. O rezultatih, izkušnjah in dolgoročnih učinkih projekta na prehod v krožno gospodarstvo v lokalnem okolju bomo spregovorili na zaključni konferenci.

Podrobnosti

Datum:
20 maja
Ura:
10:00 - 20:00
Kategorija Dogodek:
Back to top button