Vasko Atanasovski Trio: Tradicionalno Vaskovanje

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Vasko Atanasovski Trio: Tradicionalno Vaskovanje

19/12/2018 @ 20:30 - 23:30

10€

Vasko Atanasovski Trio, ki je v našem podnebju ustvaril popolnoma nov glasbeni stil, se na tradicionalni koncert v Gala hali, vrača že osmo leto.

Tokrat z gostom! Energičnega in poskočnega decembrskega nastopa se je prijelo ime ‘Vaskovanje’.

Ekstatičnost in brezkompromisnost so značilnosti nastopov Tria, ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega, živahni ritmi pa nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja. Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki (Hindi Zahra, Living Colour, Vlatko Stefanovski, Marc Ribot…), mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta in do sedaj izdal že 15 avtorskih albumov.

Posebnost letošnjega nastopa bo gost, Vaskov mnogoletni sodelavec in izjemen glasbenik Žiga Golob z električno bas kitaro. Žiga je že dve desetletji eden vodilnih basistov v regiji, za seboj ima mnoga gostovanja po celem svetu in sodelovanja z glasbeniki kot so: Vlado Kreslin, Severa Gjurin, Tamara Obrovac, Chris Eckman in mnogi drugi. Vsa ta leta se je marsikdo ob ‘brezbasovskem’ triu vprašal, le kako bi to zvenelo z basom in sedaj je tukaj priložnost, da to preverimo!

Dobrodošli na ‘Vaskovanju’!

💲 Vstopnina: 10 € z rezervacijo na http://www.galahala.com/reservations/, 13 € na dan koncerta, 3 € po koncertu

Na dan koncerta vstopnic ni mogoče več rezervirati. Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti do 21:30.

 

🎷 Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

✨ Specialni gost: Žiga Golob – el. bas

Podrobnosti

Datum:
19/12/2018
Čas:
20:30 - 23:30
Cena:
10€
Dogodek Categories:
,
Dogodek Tags:

Prizorišče

Gala Hala
Masarykova 24
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close