Vrvica, ki je rešila svet

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Vrvica, ki je rešila svet

12/11/2019 @ 17:00 - 18:00

vrvica

Kako lahko vrvica reši svet pred nevarnostjo podnebnih sprememb lahko slišite in vidite na predstavi Vrvica, ki je rešila svet, ki jo bodo premierno uprizorili 12. novembra ob 18. uri v mariborskem prizorišču GT22.

Mlajši in tudi starejši gledalci ste vabljeni k ogledu pripovedi, ki obuja tradicionalni način pripovedovanja zgodb s pomočjo figuric iz vrvice. Avtor besedila (in režiser predstave) je izhajal iz bogate inuitske mitologije in bo gledalce popeljal od nastanka sveta pa vse do današnjih dni. Sožitje ljudi z naravo v zgodbi spremljajo Kalupaliki, bitja iz inuitske mitologije z zeleno kožo in dolgimi kremplji, pol ribe pol ljudje. Kalupaliki v zgodbi varujejo naravo in skrbijo za ravnovesje med njo in človekom, s svojo grožnjo pa opozarjajo, kako nevarno je, če se to ravnovesje poruši. Predstava skozi starodavno pravljico nagovarja gledalce, naj se zavejo nevarnosti, ki jo predstavljajo podnebne spremembe, in premislijo, kaj lahko sami naredijo, da do nje ne bi prišlo.

Ustvarjalci predstave so poleg režiserja še izvajalca Barbara Polajnar in Jaka Vojevec, dramaturginja Urša Adamič in oblikovalka Urša Rahne. Predstava je nastala v produkciji KUD Transformator in Barbare Polajnar, soorganizatorji pa so Moment Maribor, Zavod Mars Maribor, Pekarna Magdalenske Mreže.

Ljubljanska premiera bo 17. novembra ob 10. uri v Vodnikovi domačiji (po predstavi bo delavnica Izolacija iz sline v organizaciji Znanstvene redakcije Radia Študent), ponovitve pa bodo še 21. novembra ob 17. uri in ob 18.30 v Kulturnem domu v Kamniku ter 23. novembra ob 10. uri v mariborskem Zavodu MARS, Vetrinjski dvor Maribor.

Podrobnosti

Datum:
12/11/2019
Čas:
17:00 - 18:00
Dogodek Category:

Prizorišče

GT 22
Glavni trg 22
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button
Close
Close