Zasvojenost s sabo v času selfijev

Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Zasvojenost s sabo v času selfijev

27/09/2019 @ 19:00 - 20:30

Zasvojenost

Zasvojenost s sabo v času selfijev

Na svetu vsak dan objavimo 93 milijonov selfijev. Kdaj smo postali zasvojeni z lastno podobo? Zakaj se želimo pokazati znancem in neznancem? Tem vprašanjem se bo posvetil Dan Podjed in pred celjskim občinstvom skoraj zagotovo napravil selfi ter ga delil z drugimi. Glavno sporočilo njegove nove knjige Videni in predstavitve namreč je, da v sodobnem svetu morda sploh ne obstajamo, če nas nihče ne vidi. Če želimo, da nas opazijo, moramo pokazati več … in več … in še več sebe.

***

Antropolog dr. Dan Podjed je raziskovalec v Znanstvenoraziskovalnem centru SAZU, projektni sodelavec Inovacijsko-razvojnega inštituta Univerze v Ljubljani in docent na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Raziskovalno radovednost namenja razmerju med ljudmi in tehnologijami ter sodeluje pri razvoju družbi in okolju prijaznih rešitev. Pred kratkim je izdal odmevno knjigo z naslovom Videni, v kateri pojasni, zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo.

*VSTOP JE PROST*, ker želimo, da imamo vsi enake možnosti dostopa do informacij. Predvsem takšnih, ki širijo obzorja in nam brišejo filtre, ki meglijo našo sposobnost, da s kritično distanco vpogledamo na področja aktualnih, družbeno perečih tematik, pojavov, vzvodov in vzgibov!

Ob začetku in koncu debate bomo članice sprejemale prostovoljne donacije, ki jih bomo namenili mladim talentom. Naša in vaša podpora bo dragocena naložba za vrhunske dosežke!

Lokacija: Celjska kulturnica, Gledališki trg 4, Celje (bivša knjižnica Miško Knjižko)

Hvala, ker pomagate!
Članice Leo kluba Mavrica Celje
Fotografija: Matej Povše / Strašno hudi

Podrobnosti

Datum:
27/09/2019
Ura:
19:00 - 20:30
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Celjska kulturnica
Gledališki trg 4
Celje, 3000 Slovenija
+ Google Map
Back to top button