Prehrana

Mariborski študentski vodnik: boni se tudi letos podaljšujejo preko spleta

Ne glede na to, ali boš med študijem živel v Mariboru, ali pa boš postal vozač, bo zelo pomembno, kaj ješ. Subvencionirana študentska prehrana (ali boni po domače) bo prijetna tako za tvojo denarnico, kot tudi želodec.

Ne pozabi podaljšati bonov!

Če te boni spremljajo že več let, verjamemo, da ti nekajurno čakanje v vrsti za podaljšanje subvencionirane študentske prehrane, nobeno leto ni dišalo. Tudi takrat, ko so že uvedli sistem zaporednih številk. No, tako kot lani, ti tudi letos točke SŠP sploh ne bo treba obiskati. Dovolj je, da obiščeš spletno stran Študentske prehrane, kjer se vpišeš z uporabniškim imenom in geslom ter nato označiš podaljšanje bonov.

Morda se ti zdi enostavneje vse skupaj urediti preko aplikacije. Študentska prehrana je poskrbela tudi za to. Naloži si aplikacijo za iOs ali Android, se prijavi in dovoli podaljšanje SŠP. Če se še nikoli nisi vpisal v svoj uporabniški račun, si oglej video, kjer ti razložimo, kaj storiti v takem primeru.

Če se prvič vpisuješ v subvencionirano študentsko prehrano …

… pa se čakanju v vrsti ne boš mogel izogniti. Čeprav bo ta verjetno precej krajša, kot je bila v preteklih letih. Točka Subvencionirane študentske prehrane se bo med 27. septembrom in 6. oktobrom preselila na Štuk, kjer bo ob obisku nujno izpolnjevanje pogojev PCT. Točka bo obratovala med 9. in 15. uro (z izjemo petka, 1. 10., do 14. ure).

Najprej moraš na spletu opraviti prvo prijavo, kjer boš dobil številko prijavnice. Pomembno je, da si jo zapišeš in shraniš, saj se moraš v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice osebno oglasiti na SŠP točki. Poleg številke prijavnice moraš na SŠP prinesti še osebni dokument s fotografijopotrdilo o vpisu in telefon. Vse ostale korake do koriščenja subvencionirane prehrane ti bo na točki SŠP razložil referent.

Poskrbi, da bodo tvoji boni podaljšani do vključno 31. oktobra, in lahko boš sodeloval tudi v nagradni igri Študentske organizacije Slovenije, “Odpelji se v novo študijsko leto!”.

Kje lahko jem na bone in še nekaj pomembnih informacij za bruce

Boni te čakajo v mnogih restavracijah po vsem Mariboru, seznam pa lahko najdeš na spletni strani Študentske prehrane ali v zgoraj omenjeni aplikaciji. Starim mačkom je proces uporabe bona že znan, za bruce pa dodajamo še nekaj pomembnih informacij.

Na dan lahko med 8. in 21. uro koristiš dve subvenciji, med njima pa morajo preteči najmanj 4 ure. Ob obroku ti pripadajo še voda, solata in juha/sadje. Ja, boni so na voljo tudi med vikendi in počitnicami, razen od vključno 15. julija do vključno 15. avgusta.

boni, bone, bruci, subvencionirana študentska prehrana, subvencionirano študentsko prehrano, kako podaljšam bone, kako jesti na bone, podaljševanje bonov
Ob koriščenju subvencije boš užival v glavni jedi, solati in juhi ali sadju. Pripada ti tudi kozarec vode.

Ob prihodu v restavracijo povej, da boš jedel na bone oz. koristil subvencionirano študentsko prehrano. Pripravi osebno izkaznico in telefon, da pokličeš 1808. Še en koristen nasvet: številko si shrani v imenik in jo dodaj med bližnjice. Ko kličeš, daj telefon na glas in ga položi tako, da je zvočnik obrnjen proti terminalu.

Po tem ko boš naročil, te bo natakar vprašal, ali želiš juho, solato in sadje oz. ti povedal, kje si jih lahko vzameš. Sedaj ti preostane le, da počakaš na hrano in v njej uživaš. Dober tek!

 

Urška JAKOPIN, Sara VOCOVNIK
Pexels
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Urška Jakopin

Urednica

Sorodni članki

Back to top button