PrehranaŠtudentski vodnik

Mariborski študentski vodnik: boni se tudi letos podaljšujejo preko spleta

Ne glede na to, ali boš med študijem živel v Mariboru, ali pa boš (p)ostal vozač, bo zelo pomembno, kaj ješ. Subvencionirana študentska prehrana (ali boni po domače) bo prijetna tako za tvojo denarnico, kot tudi želodec.

Ne pozabi podaljšati bonov!

Za ponovno podaljšanje subvencionirane študentske prehrane ti, tako kot lani, tudi letos točke SŠP sploh ne bo treba obiskati. Dovolj je, da obiščeš spletno stran Študentske prehrane, kjer se vpišeš z uporabniškim imenom in geslom ter nato označiš podaljšanje bonov.

Morda se ti zdi enostavneje vse skupaj urediti preko aplikacije. Študentska prehrana je poskrbela tudi za to. Naloži si aplikacijo za iOs ali Android, se prijavi in dovoli podaljšanje SŠP. Če se še nikoli nisi vpisal v svoj uporabniški račun, si oglej video, kjer ti razložimo, kaj storiti v takem primeru.

Če se prvič vpisuješ v subvencionirano študentsko prehrano …

… pa se čakanju v vrsti ne boš mogel izogniti. Bone že lahko urejaš na klasični Točki ŠOUM, ki od 25. septembra do 5. oktobra gostuje na ŠTUKu. Ostale točke, kjer je mogoče urediti bone, preveri na tej povezavi.

Najprej moraš na spletu opraviti prvo prijavo, kjer boš dobil številko prijavnice. Pomembno je, da si jo zapišeš in shraniš, saj se moraš v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice osebno oglasiti na SŠP točki. Poleg številke prijavnice moraš na SŠP prinesti še osebni dokument s fotografijopotrdilo o vpisu in telefon. Vse ostale korake do koriščenja subvencionirane prehrane ti bo na točki SŠP razložil referent. Ob tem lahko izbereš tudi možnost, da boš namesto telefona za koriščenje bonov uporabljal brezkontaktno čip kartico.

Kje lahko jem na bone in še nekaj pomembnih informacij za bruce

Boni te čakajo v mnogih restavracijah po vsem Mariboru, seznam pa lahko najdeš na spletni strani Študentske prehrane ali v zgoraj omenjeni aplikaciji. Starim mačkom je proces uporabe bona že znan, za bruce pa dodajamo še nekaj pomembnih informacij.

Na dan lahko med 7. in 22. uro koristiš dve subvenciji, med njima pa morajo preteči najmanj 4 ure. Subvencija trenutno znaša 3,86 evra. Ob glavni jedi ti pripadajo še voda, solata in juha/sadje. Ja, boni so na voljo tudi med vikendi in počitnicami. Tudi med poletjem, se pravi – vse dni v letu!

boni, bone, bruci, subvencionirana študentska prehrana, subvencionirano študentsko prehrano, kako podaljšam bone, kako jesti na bone, podaljševanje bonov
Ob koriščenju subvencije boš užival v glavni jedi, solati in juhi ali sadju. Pripada ti tudi kozarec vode.

Ob prihodu v restavracijo povej, da boš jedel na bone oz. koristil subvencionirano študentsko prehrano. Pripravi osebni dokument s fotografijo in telefon, da pokličeš 1808. Še en koristen nasvet: številko si shrani v imenik in jo dodaj med bližnjice. Ko kličeš, daj telefon na glas (prostoročno telefoniranje) in ga položi tako, da je zvočnik obrnjen proti terminalu.

Po tem ko boš naročil, te bo natakar vprašal, ali želiš juho, solato in sadje oz. ti povedal, kje si jih lahko vzameš. Sedaj ti preostane le, da počakaš na hrano in v njej uživaš. Dober tek!

Novinarke DOSTOP.si
Pexels
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Rebeka Mikša

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button