Zabava

Mariborski študentski vodnik: Kam čez dan?

Poleg večernih zabav je povprečen študijski teden dobro popestriti tudi z zanimivim dogajanjem čez dan. V Mariboru ne manjka atraktivnih razstav, akustičnih koncertov, stand up nastopov, kvizov in ostalih dogodkov. Preveri, kam v Mariboru se lahko odpraviš z namenom zabave in širjenja obzorij.

Med tednom in vikendi lahko izbiraš med bogatim dogajanjem, ki zagotovo zadovolji vsak okus. Pa naj bo to želja po umirjenem akustičnem koncertu pod drevesnimi krošnjami, stand up nastop v intimnem ambientu ali zabaven kviz, na katerega se prijaviš s prijatelji. Kam v Mariboru?

Stand up nastopi

Za večere, prežete s solzami in smehom, redno skrbijo v KGB Maribor. To je kletni lokal z dušo, kjer se redno odvija atraktiven stand up program, koncerti in različne predstave. Serija stand up nastopov, ki se je poleti začela v lokalu Urban Garden, se v jesenskem času nadaljuje na zaprtih prizoriščih, razgibane stand up nastope pa organizira tudi Zavod za kulturo Maribor. Nekoliko drugačne so predstave improvizacijskega gledališča, ki s vključevanjem publike vedno poskrbijo za salve smeha. Prav v oktobru se bo odvila Bitka mest, festival gledališke improvizacije, v organizaciji skupine Banda Ferdamana.

Z novim študijskim letom pa se začenjajo tudi Komični četrtki v organizaciji Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), ki za trebušne mišice študentov skrbi ob četrtkih na Štuku.

Koncerti

Za koncerte vseh žanrov so primerni naslovi Poštna ulica, Jazz Klub Satchmo, KGB Maribor, Urban Garden in seveda Štuk. V okviru tednov dobrodošlice bo v prihodnjem tednu v Univerzitetni knjižnici Maribor (UKM) potekal Glasbeno-literarni večer, kjer bosta nastopila Ditka in Feri Lainšček.

Kvizi

Če želiš preveriti svoje znanje in s prijatelji preživeti zabaven večer z elementi poljudne znanosti, je zate prava izbira obisk katerega izmed trivia kvizov. ŠOUM v ta namen organizira Trivia night, prvi letošnji se bo zvrstil že prihodnji teden. Za možgansko telovadbo pa skrbijo tudi v lokalu Piaf na Poštni ulici, kjer so v septembru zabeležili že 50. izvedbo Piaf kviza.

ples, šport, Maribor, ŠOUM, koncerti, kvizi, dogodki, Štuk, zabava, Tango Young, komični četrtki
ŠOUM-ov Trivia Night na Štuku: gigantsko študentsko “brainstormanje”.

Razstave

Za klasične razstave se lahko nameniš v muzeje in galerije. Pravi hrami umetnosti in znanja so Pokrajinski muzej Maribor, Muzej narodne osvoboditve Maribor in Umetnostna galerija Maribor. Če si želiš bolj alternativne scene in odkrivanja manj poznanih umetnikov ter dogodkov “izven okvirjev”, pa preveri naslednja prizorišča: KID KIBLA, GT22, Pisarna in Wetrinsky.

Zabava skozi ples in šport

Da od vsega učenja in počivanja ne postanemo preveč leni, pa se moramo občasno kdaj tudi razgibati. Za športno udejstvovanje lahko sami poskrbimo v športnih dvoranah, fitnesih in na prostem, serijo možnosti pa nam ponuja Zdrava zabava, ki prav v oktobru organizira vrsto brezplačnih aktivnosti.

Že ta petek, 4. oktobra 2019, imaš priložnost iti na 10. Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, k vpisu novih članov ob začetku študijskega leta pa vabi folklorno društvo Akademska folklorna skupina Študent. V oktobru se bo izvajal tudi Začetni tečaj tanga za mlade v okviru svetovne mreže Tango Young. Če je tango pravi ples zate, lahko preveriš na brezplačni predstavitvi 9. oktobra ob 18:00 v Wetrinsky. Sledil bo začetni tečaj. Brezplačno šolnino pa lahko osvojiš s sodelovanjem v nagradni igri.

ples, šport, Maribor, ŠOUM, koncerti, kvizi, dogodki, Štuk, zabava, Tango Young, komični četrtki
V okviru svetovne mreže Tango Young bo v Mariboru organiziran začetni tečaj tanga (vir).

Kam torej v Mariboru?

Za mariborsko dogajanje sledi tudi programu Društva Hiša!, Rajzefiber, kjer organizirajo zanimive delavnice in vodenja in dogodkom Mladinsko kulturnega centra Maribor (MKC Maribor). Premalo izpostavljena, a vsekakor z bogatim programom polna sta MC Pekarna in Gustaf. Pojdi preverit.

Kot rečeno, razgibane dejavnosti za študente nenehno organizira ŠOUM. Tudi sicer pa bodi na preži, saj so informacije o dogajanju v mestu redno objavljene na naši spletni strani pod zavihkom Napovednik.

 

Sara VOCOVNIK
arhiv DOSTOP.si, Facebook

Tagi

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button
Close
Close