Potovanje

Nepozabne počitnice si splanirajte že vnaprej

Poletje je pred vrati. Si tudi vi belite glavo, kako se ob poplavi ponudb najrazličnejših destinacij in hotelskih nastanitev lotiti načrtovanja dopusta? Za vas smo pripravili 7 nasvetov, ki vam lahko pri tem pomagajo.

1. Razmislite o dolžini dopusta

Nekaterim zadostuje že podaljšan konec tedna, spet drugi si želijo izkoristiti vse proste dni, ki so jim na voljo. Dobro razmislite, koliko časa potrebujete vi, da si popolnoma napolnite baterije.

2. Kakšen dopust si zares želite?

Preden se odločite za destinacijo, ugotovite, kaj je tisto, kar v danem trenutku res potrebujete. Če ste utrujeni, bo morda bolje, da se odločite za sproščujoč dopust v wellness resortu ali na destinaciji, ki vam omogoča sproščujoče sprehode ob morju oz. nekje v naravi. Če ste bolj pustolovski, si izberite kaj bolj nevsakdanjega. Seveda bo pri izbiri destinacije pomembno tudi to, ali se na dopust odpravljate sami, s prijatelji, v paru ali pa vas čakajo družinske počitnice.

3. Preverite svoje vozilo

Letos bomo najverjetneje dopustovali v bližnjih krajih, tako da bomo za prevozno sredstvo uporabljali kar lastno vozilo. Da se izognete slabi volji na počitnicah, pred odhodom ne pozabite na temeljit pregled svojega jeklenega konjička.

4. S seboj vzemite le nujno potrebno

Ne pozabite na kopalke in japonke, ostale potrebščine pa skrbno izberite, da boste za sproščen dopust res vzeli le najnujnejše.

5. Pozanimajte se o aktivnostih, ki jih na izbrani destinaciji lahko počnete

počitnice, dopust, živali, vozilo, Hoteli LifeClass Portorož,
Preverite, katere aktivnosti vam izbrana destinacija ponuja, in si že doma naredite seznam želja, kaj vse želite izkusiti.

Preverite, katere aktivnosti vam izbrana destinacija ponuja, in si že doma naredite seznam želja, kaj vse želite izkusiti. Tako boste že pred odhodom čutili prijetno vznemirjenje in se še bolj veselili dopusta.

6. Ne pozabite na domače živali

Če imate hišnega ljubljenčka, pri izbrani nastanitvi preverite, ali so živali dobrodošle. V nasprotnem primeru svojega ljubljenčka predajte v varstvo nekomu, ki mu zares zaupate.

7. Razvajajte se!

počitnice, dopust, živali, vozilo, Hoteli LifeClass Portorož,
Pustite se razvajat!

Poskusite letošnje počitnice izkoristiti za to, da se popolnoma prepustite trenutku in odmislite vsakdanje tegobe. Naročite si obilen zajtrk v sobo in cel dopoldan poležavajte v mehki postelji. Privoščite si blagodejno masažo in dovolite, da vas razvajajo.

 

 PK / IPPR
Hoteli LifeClass Portorož

Sorodni članki

Back to top button